Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] IVAN PAVLIČEVIĆ Nastavljamo ulagati u sigurnost

[ŽELJE I OSVRTI] IVAN PAVLIČEVIĆ Nastavljamo ulagati u sigurnost

Po čemu će pamtiti 2018. godinu i kakva su očekivanja za 2019. za DuList iznio je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. 

-Zadovoljan sam radom Policijske uprave koja je pokazala da se, unatoč nedostatnom broju policijskih službenika, vrlo uspješno nosi sa svim izazovima koji pridonose osjećaju sigurnosti naših sugrađana i gostiju, a koji nas već godinama opisuju kao sigurno mjesto za život i sigurno turističko odredište. Godišnje nas posjeti milijunski broj turista i mi ne znamo tko nam sve dolazi, ali ponosan sam na činjenicu da većih izgreda i događaja koji bi, u sigurnosnom smislu, izazvali pozornost javnosti – nije bilo. Zadovoljan sam što policija održava zavidan stupanj sigurnosti zbog čega je Dubrovnik i dalje jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija, s obzirom da je turizam najvažnija gospodarska grana naše Županije i cjelokupne Hrvatske.

Ono s čim ne mogu biti zadovoljan je stanje prometu i mogu slobodno reći da je smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja u njima naš prioritetni cilj u 2019. godini. Iako je policija, uz čovjeka, vozilo i cestu, samo jedan čimbenik sigurnosti u prometu, nastojimo svojim angažmanom maksimalno utjecati na sigurnost sudionika u prometu. Držim da na smanjenje tragičnih posljedica najviše može utjecati prometna kultura, odnosno svijest vozača o opasnostima u prometu, o čemu često govorimo kroz naš preventivni angažman. U 2019. godini nastavljamo vrijedno raditi, a moja očekivanja su da Policijska uprava i dalje ulaže svoj maksimum s krajnjim ciljem ovako povoljnog stanja sigurnosti – rekao je načelnik Pavličević.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist