Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] STJEPKO KRILANOVIĆ Trebamo se svi ponašati odgovorno

[ŽELJE I OSVRTI] STJEPKO KRILANOVIĆ Trebamo se svi ponašati odgovorno

Po čemu će pamtiti 2018. godinu i kakva su očekivanja za 2019. za DuList iznio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović: 

-U godini iza nas imali smo smanjeni broj intervencija na šumskim požarima, ali sve ostale tehničke intervencije poput požara na objektima ostali su na prošlogodišnjim razinama ili su povećani. Od intervencija koje bismo mogli izdvojiti svakako je veliko oborinsko nevrijeme kada smo u nekoliko sati imali više od 70 intervencija i kada je na Grad palo skoro 300 litara kiše u vrlo kratkom vremenu. Zbog klimatskih promjena sve smo češći svjedoci ekstremnih pojava vremenskih prilika tako da takve ugroze kao što su poplave, olujni vjetrovi, snježne padaline postaju prioritet ove vatrogasne postrojbe. Od opreme koju smo u protekloj godini nabavili svakako treba izdvojiti početak izgradnje vatrogasnog broda planiranog zbog sve češćih intervencija na moru, ali i gašenja požara na našim otocima.

U 2019. godini očekujem nastavak svih započetih što preventivnih, a što operativnih planova za koja su osigurana predviđena sredstva, a osim redovitih zanavljanja vatrogasne opreme i sredstava za gašenje tu možemo navesti kao važnije dolazak vatrogasnog broda, nabavka jednog vatrogasnog vozila za potrebe javne vatrogasne postrojbe te početak izgradnje vatrogasnog doma DVD Zaton. Svakako, od svega u 2019. godini želim da se svi ponašamo odgovorno i da zajedno doprinesemo da naš Grad bude što sigurniji za život – rekao je Stjepko Krilanović.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist