Aktualno

“Želimo da se mladi bolje priprave za krizmu”

"Želimo da se mladi bolje priprave za krizmu"

Odlukom Dubrovačke biskupije, donesenom na Svećeničkoj skupštini održanoj 18. i 19. rujna,  sakrament Svete potvrde, poznatiji kao krizma, dijelit će se na kraju drugog razreda srednje škole, a priprava za primanje sakramenta trajat će dvije godine.

Tako će iduća dodjela biti u 2014. godini, a o toj odluci obavješteni su svi roditelji budućih krizmanika, s kojima su održani sastanci po župama.

Odluka je dio šireg programa kojeg je Dubrovačka biskupija pripremila za Godinu vjere, koju je proglasio Papa Benedikt XVI., a koja će trajati od 13. listopada 2012. godine do 24. studenog 2013. godine.

U sklopu aktivnosti kojima se ima obilježiti Godina vjere planiraju se također brojna predavanja pod nazivom "Otvoreno o vjeri", na kojima se očekuje i sudjelovanje kandidata za krizmu, kao i njihovo veće uključivanje u rad župnih zajednica, stoji na web stranici Dubrovačke biskupije.

– Želimo da se kandidati za primanje tog sakramenta bolje priprave i da se sam sakrament zrelije slavi, ali i da mu prethodi aktivno uključivanje pripravnika u život župnih zajednica – istaknuo je u svom pismu povodom Godine vjere biskup dubrovački Mate Uzinić.

Također, 'preskakanjem' jedne godine krizme Dubrovačka biskupija uskladit će se sa Splitsko-dalmatinskom nadbiskupijom, čiji je sastavni dio, odnosno podređena jedinica (sufraganska biskupija) od 1969. godine i odluke Pape Pavla VI..

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo