Aktualno

Kako će izgledati spomenik Papi Ivanu Pavlu II?

Grad Dubrovnik u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika (HDLU) Zagreb raspisao je javni, otvoreni i anonimni Natječaj za izradu umjetničkog rješenja spomenika Papi Ivanu Pavlu II i rješenja uređenja neposrednog okoliša na lokaciji ispred Crkve svetog Križa u Gružu u Dubrovniku.

Pravo sudjelovanja imaju sve fizičke ili pravne osobe koje ispunjavaju jedan od sljedećih uvjeta:
1) umjetnici koju su realizirali najmanje tri skulpture u javnom prostoru u suradnji s ovlaštenim arhitektom
2) umjetnici sa završenom Likovnom akademijom u suradnji s ovlaštenim arhitektom
3) umjetnici s referentnom umjetničkom djelatnošću u priznatim galerijskim prostorima u Republici Hrvatskoj prema listi HZSU u suradnji s ovlaštenim arhitektom.

Predviđen je nagradni fond u neto iznosu 50 tisuća kuna za prvu nagradu, 30 tisuća kuna za drugu nagradu te 20 tisuća kuna za treću nagradu. Raspisivač s odabranim autorom za izvedbu sklapa Ugovor o stvaranju autorskog djela po narudžbi. Natječaj je otvoren od 2. listopada do 3. prosinca 2012. godine. 

Podsjetimo, prvotni  plan je bio da se spomenik Papi Ivanu Pavlu II postavi na Montovjerni. Od toga se odustalo, rekao nam je glasnogovornik Grada Dubrovnika Zoran Obradović, na inicijativu  Gradskog kotara Gruž, koji je tražio da se spomenik postavi ispred Crkvi svetog Križa jer je Papa tijekom svog posjeta prevodio Svetu misu u Luci Gruž:  

– Zatjev je predan gradskom Upravnom odjelu za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, nakon čega je odlučeno da se spomenik postavi ispred Crkve svetog Križa u Gružu, i da se raspiše međunarodni natječaj – zaključio je Obradović.

Pročitajte još

ELEKTROTEHNIČARI SLAVE 56. GODINA MATURE Rodilo se zajedništvo koje nikad neće prestati!

Dulist

PROMETUJE 48 LINIJA IZ 21 DRŽAVE Kraj posezone u Dubrovniku još nije na vidiku

Dulist

MARINA SVILOKOS ‘Neizvjesno je hoćemo li cijepljenje uopće moći organizirati u našim ljekarnama’

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija