Grad

ZBOG VISOKE POTRAŽNJE Aeroflot u kolovozu uvodi širokotrupce na liniji za Dubrovnik

Ruski nacionalni avioprijevoznik, Aeroflot Airlines, od 1. kolovoza uvodi širokotrupne zrakoplove na liniji između Moskve i Dubrovnika, piše Croatian aviation.

Aeroflot je liniju između Dubrovnika i Moskve obnovio ovog ljeta nakon višegodišnje pauze. Linije trenutno prometuje svakodnevno, uglavnom sa uskotrupnim zrakoplovima tipa A320 i A321.

Zbog visoke potražnje ovaj će avioprijevoznik u kolovozu svakodnevno slati širokotrupne zrakoplove tipa Airbus A330-300 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju između 296 i 302 sjedala.

Promjenom tipa zrakoplova na ovoj liniji Aeroflot sada nudi više od 18 tisuća sjedala između Moskve i Dubrovnika u kolovozu!

Delta Air Lines i United Airlines također koriste širokotrupne zrakoplove na linijama iz New Yorka prema Dubrovniku pa će Aeroflot biti treći avioprijevoznik u ovoj ljetnoj sezoni koji će sa širokotrupcima dolaziti u dubrovačku zračnu luku.

S obzirom na to da je let iz odnosno prema Moskvi u večernjim satima, u Dubrovniku ne bi trebalo biti operativnih problema glede prihvata i otpreme ovog tipa zrakoplova. Dapače, očito ćemo ga svakog dana u večernjim satima moći vidjeti na jednom od dubrovačkih aviomostova.

Radi se o zrakoplovu dugačkom gotovo 64 metra, raspon krila iznosi 60 metara, te mu je maksimalni doseg čak 11.750 kilometara pa se ovaj tip zrakoplova uglavnom koristi na prekooceanskim linijama.

Posljednjih smo godina ovaj tip zrakoplova mogli vidjeti uglavnom samo u Zagrebu, na redovnim linijama Air Transata iz Toronta te Korean Aira iz Seula, koji su povremeno koristili ovaj tip zrakoplova (umjesto nešto manje inačice, A330-200).

Pročitajte još

Nova direktorica Austrijskog kulturnog foruma Stephanie Karner na prijemu u Gradskoj upravi i županiji

Dulist

Grad isplatio subvencije za podstanarstvo za 215 korisnika

Dulist

Gradu odobreno 1,2 milijuna eura bespovratnih sredstava za dizalicu topline za bazen u Gružu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija