Aktualno

ZBOG RATNOG STANJA Odgađa se hodočašće Dubrovačke biskupije u Svetu Zemlju

Planirano hodočašće Dubrovačke biskupije u Svetu Zemlju odgađa se zbog ratnog stanja u Izraelu. Obavijest za hodočasnike prenosimo u cijelosti:

Dragi hodočasnici,

sa žaljenjem vas obavještavamo kako smo primorani odgoditi hodočašće Dubrovačke biskupije u Svetu Zemlju koje je bilo planirano od 4. do 10. studenoga ove godine, a zbog poznatog vam ratnog stanja u Izraelu, te  zbog cjelokupne nesigurne situacije kako za stanovništvo tako i za hodočasnike na tom području.

Želja nam je ipak poći na ovo hodočašće koje smo organizirali povodom 20. obljetnice pastirskog pohoda pape Ivana Pavla II. Dubrovniku,

Agencija G-tour iz Međugorja, koja je do sada uspješno organizirala razna hodočašća, ponudila nam je nekoliko zamjenskih termina za hodočašće u Svetu Zemlju. Vjerujemo da će isto biti moguće organizirati u veljači ili ožujku naredne godine, ukoliko se stvore uvjeti za to.

Ukoliko netko, po smirivanju situacije, ne želi hodočastiti u Svetu Zemlju, te želi da mu se vrati uplaćeni iznos za hodočašće, iste molimo da imaju strpljenja. Agencija je u cijelosti uplatila što je trebalo uplatiti te joj sada treba vremena da novčana sredstva povuče, a učinit će sve da u što kraćem roku ista povuče te vrati onim hodočasnicima koji budu tražili.

Da bi se naš pohod Isusovoj domovini mogao što prije ostvariti molimo Uskrslog Gospodina da udijeli svoj mir svim narodima, te da taj mir zavlada što prije u njegovoj domovini.

S poštovanjem uz pozdrav u Gospodinu,

don Ivica Pervan,

generalni vikar

Foto: Pexels/Ilustracija

Pročitajte još

Ivica Ban: Osim starih kleveti i laži, što nam gradski HDZ može reći o ovome

Dulist

[FOTO] Adventska atmosfera uz Bosutske bećare na Vojnoviću

Dulist

MORH RASPISAO NATJEČAJ Primaju kandidate za vojnike/mornare i u Orebiću

Dulist