Aktualno

PROGNOZA DHMZ-a Stiže promjena vremena, pripremite ombrele

kisa29

Subota je posljednji dan u ovom nizu razmjerno stabilnih, prevladavajuće suhih, sunčanih i iznadprosječno toplih. Tijekom nje južina nepovoljno može djelovati na mnoge, ponajviše na ljude osjetljivije na promjenu vremena, koja u većini Hrvatske slijedi u nedjelju, u južnijim krajevima – u ponedjeljak. Zbog njezinog intenziteta – kiše, zahladnjenja, u najvišem gorju i snijega, te bure i dr.

Subota u Dalmaciji sunčano i razmjerno toplo. U unutrašnjosti je ujutro lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugo, ponegdje i jugozapadni. Najniža temperatura zraka na obali od 15 do 18 °C, danju oko 26 °C. Podjednako toplo i na vedrom jugu Hrvatske, gdje će sredinom dana prolazno biti visokih oblaka koji neće umanjivati dojam sunčanog toplog dana. Vjetar slab, sredinom dana tek prolazno umjeren zapadni.

Od nedjelje promjenjivo i osjetno hladnije 

U nedjelju u kopnenom području oblačno s ponegdje obilnijom kišom, lokalno i grmljavinom, osobito u gorju i na zapadu. Vjetar će okrenuti na umjeren sjeverni i sjeverozapadni te će osjetno zahladiti. Temperatura će rijetko prelaziti 15 °C. Promjenjivo i nestabilno i početkom novog radnog tjedna, no oborina bi trebala biti slabija ili čak ponegdje i izostati.

Banner 300x250 DU 1

Na Jadranu promjenjivo, nestabilno, vjetrovito i svježe. Oblaci, kiša i grmljavina na sjeveru već od nedjelje, a na jugu uglavnom tek u ponedjeljak. Jugo će zamijeniti jaka bura s olujnim udarima, koja će u utorak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, na jugu i jugozapadnjak. Od utorka i povremeni pljuskovi, prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, iz DHMZ-a.

 

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist