Aktualno

ZBOG PROBLEMA SA STRANICOM Produžen rok za samopopisivanje, možete to učiniti do ponoći

ZBOG PROBLEMA SA STRANICOM Produžen rok za samopopisivanje, možete to učiniti do ponoći

Završena je 1. faza Popisa 2021. te svi oni građani koji su se željeli samopopisati mogli su to učiniti do ponoći, no rok je produžen danas do ponoći jer je jučer navečer došlo do problema oko samopopisivanja putem e- Građani, istaknuto je na konferenciji za novinare DZS-a.

Podsjetimo, nekoliko sati prije ponoći kada je istjecao rok za prvu fazu popisivanja stanovništva u kojoj su se građani mogli samopopisati putem Interneta, pristup toj stranici je bio otežan zbog navale velikog broja građana. Stranica je bila nedostupna od 20 sati, piše Večernji.

U prvoj fazi popisano je preko milijun i 400 tisuća građana. Počinje druga faza i popisivači izlaze na teren. Prilikom terenskog popisivanja, popisivači dolaze na adrese kućanstava te popisuju osobe, kućanstva i stanove, a od onih koji su se popisali samostalno, preuzimaju kontrolnu šifru kao dokaz uspješnog samopopisivanja. Popisivači će imati majice i maske s obilježjima Popisa 2021., akreditacije i prijenosna računala, kao i EU digitalne Covid potvrde te će ih stoga građani moći lako prepoznati.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist