Aktualno

PROSLAVA DANA POLICIJE Pavličević: Mjerilo našeg rada su sugrađani. Najvažnija je njihova sigurnost

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine svečano obilježava Dan policije i blagdan svog zaštitnika svetog Mihovila. Tim povodom ovog su ponedjeljka položeni vijenci ispred Spomen križa na Boninovu i na grobovima poginulih pripadnika policije, ali i na spomen obilježje ispred Policijske uprave.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević posebno je zahvalio svim policijskim službenicima koji svakodnevno u teškim i čudnim životnim okolnostima imaju intervencije.

-Oni koji rade na terenu znaju koliko je teško ostati sabran i profesionalan postupajući u raznim životnim sudbinama i situacijama, a još je teže doći doma i sve ono što se događalo u danu staviti sa strane. Priznali mi to ili ne, to i dalje tinja u našoj podsvijesti. Mjerilo našeg rada su naši sugrađani. Vjerujem da oni znaju da žive u jednom sigurnom okruženju, a to je upravo rezultat našeg rada. Hvala svim policajcima i policajkama na njihovom predanom radu. Dan policije prigoda je da svake godine predstavimo naš rad, ali i da se sjetimo svih policajaca koji su doprinijeli stvaranju hrvatske države te onih koji obavljaju svoje svakodnevne zadaće, ponekad i u nemogućim uvjetima. Izuzetno sam zadovoljan sa svojim suradnicima, djelujemo kao tim, zato i imamo ovakve rezultate. Mogu biti zadovoljan postotkom razriješenih kaznenih djela i prevencijom koju smo polučili. Imat ćemo značajan pad kaznenih djela, ali ne možemo se izvlačiti na koronu. Bilo je više posla i gostiju tijekom 2021. godine. Napravili smo dobar preventivni rad te je zbog toga statistika dobra. Ono čime nikad nećemo biti zadovoljni su stradali u prometu gdje smo trenutno na razini prošle godine, a ova i dalje traje. Nadamo se da se neće više događati teške prometne nesreće – rekao je Pavličević te spomenuo i velike zapljene droge koje su, kako kaže, rezultat dugotrajnog i predanog rada većeg broj policijskih službenika. Također je istaknuo da postoji široka lepeza poslova koje policajci rade.

-Ponekad to ne možemo ni sve prezentirati, ali ono što je vidljivo je uniforma koju s ponosom nosimo – dodao je.

Gradonačelnik Mato Franković naglasio je kako će se za nekoliko dana obilježiti 30. obljetnica od agresije na Dubrovnik.

-Istaknuo bih nešto što se ne ističe dovoljno, a to je uloga hrvatske policije koja je tada bila okosnica i nositeljica obrane cijelog dubrovačkog područja. Da nije bilo tadašnjeg angažmana hrvatske policije, tko zna na koji bi se način pisala hrvatska povijest. Zato hvala svim braniteljima policajcima koji su dali svoje živote, ali i onima koji su bili spremni dati svoje živote za obranu krajnjeg juga Hrvatske i cijele nam domovine. Hrvatska policija u miru predstavlja ono što je važno za svaku destinaciju, a posebno za Dubrovnik koji je jedna od najposjećenijih svjetskih destinacija, a to je sigurnost, kako za građane, tako i za sve posjetitelje. Vjerujem da će tako biti i dalje u budućnosti, da će se naš Grad uvijek moći dičiti niskom stopom kriminaliteta jer je sigurnost ta koja utječe na odluku nekoga da nas posjeti – zaključio je Franković.

Župan Nikola Dobroslavić podcrtao je da je policija važan segment svakog društva pa tako i našeg.

-U prošlom je sustavu uloga policije bila drukčija. Drago nam je da se policija pretvorila u demokratsku instituciju koja čuva javni red i mir. Čestitam svim pripadnicima policije njihov dan i blagdan svetog Mihovila njihovog zaštitnika. Zahvaljujem na onome što rade za zajednicu po pitanju sigurnosti, zaštite naših granica, imovine, borbi protiv kriminala. Posebno zahvaljujem Ministarstvu unutarnjih poslova što je svojom odlukom da nam ustupi policijski helikopter omogućilo cjelogodišnju hitnu helikoptersku medicinsku službu u našoj županiji – naglasio je župan.

Pročitajte još

Kapetanić, Macan, Milinković i Šuljak počasni članovi DPDS-a

Dulist

Rendžeri pomogli odsukati jedrilicu kraj Polača

Dulist

[SPCO DSUBROVNIK] ‘Nismo ni pretpostavljali da za tako nešto treba tražiti dozvolu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija