Aktualno

ZBOG NEISPORUČENIH ZRAKOPLOVA Američki avioprijevoznik 2022. neće letjeti za Dubrovnik

ZBOG NEISPORUČENIH ZRAKOPLOVA Američki avioprijevoznik 2022. neće letjeti za Dubrovnik

American Airlines tijekom ljetne sezone 2022. neće nastaviti letove između Philadelphije i Dubrovnika, potvrdio je za DuList operativni direktor Zračne luke Dubrovnik Ivan Maslać.

Naime, kako javlja Exyuaviation, prijevoznik koji je uspješno održavao rutu tijekom ljeta 2019., trebao se vratiti sljedeće godine s dodatnim letovima i kapacitetom, ali je odustao od tih planova zbog pandemije koronavirusa. Dva američka prijevoznika, Delta i United, otad su započeli sezonske operacije u Dubrovnik, iako je samo potonji potvrdio povratak 2022. Uz Dubrovnik, American neće vraćati sezonske letove ni u Prag i prekinuo je poslovanje u Edinburghu, Shannon i Hong Kongu. S druge strane, uvest će novu uslugu od New Yorka do Dohe u Kataru.

– Boeing i dalje nije u mogućnosti isporučiti 787 koje imamo naručene, uključujući čak trinaest zrakoplova koji bi trebali biti u našoj floti do ove zime. Bez ovih širokotrupnih zrakoplova jednostavno nećemo moći letjeti toliko međunarodno kako smo planirali sljedeće ljeto ili kao što smo to učinili u ljeto 2019. – rekao je Vasu Raja iz American Airlinesa.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist