Sport

Zbog lošeg vremena odgađa se stonska ‘Utrka mira’

Zbog lošeg vremena odgađa se stonska 'Utrka mira'

Sportsko-kulturna manifestacija ‘Utrka mira’ (Peace run), koja se ove nedjelje, 28. prosinca trebala održati u Stonu odgađa se zbog najavljenog lošeg vremena.

Ista će se dogoditi idućeg vikenda, najvjerojatnije u nedjelju, no sve će ovisiti o vremenu, javljaju organizatori.

– Prije tjedan dana, kada smo određivali termin, prognoza je bila bolja, a radi održavanja izbora ne može se niti koristiti zatvoreni prostor Kneževih dvora u Stonu za kratak prigodni program predstavljanja Utrke mira i proglašenje Stonskih zidina Spomenikom mira – istaknuo je u obavijesti organizator Tihomir Condić.

Inače, oko stotinu trkača, sudionika međunarodne manifestacije Utrke mira (svjetske štafetne trke kojoj je cilj promocija mira i prijateljstva među ljudima i nacijama) trebalo je prisustvovati proglašenju stonskih zidina Spomenikom mira – počasna titula u sklopu programa Peace Blossoms koji je pokrenuo vizionar mira Sri Chinmoy.
Peace Blossom program do sada obuhvaća preko tisuću značajnih povijesnih, prirodnih i kulturnih znamenitosti diljem svijeta, koje su na taj način posebno posvećene idealu mira, kao podsjetnik na potrebu i težnju za mirom svih nas.

Pročitajte još

GJEDSIDIGE CUP Hrvatski rukometaši na prijateljskom turniru u Oslu, prvi susret u 19 sati

Dulist

SENZACIJA ZA TRKAČE Uskoro nezaobilazna utrka Pelješkim mostom!

Dulist

BRIDŽISTI NA TURNIRU U SPLITU Čeović na petom, a Preljević i Rabušić na šestom mjestu

Dulist