Grad

ZBOG KRŠENJA ODLUKE O ZAUSTAVLJANJU NA PILAMA Komunalni redari ispisali 138 kazni vrijednosti 1,27 milijuna kuna

ZBOG KRŠENJA ODLUKE O ZAUSTAVLJANJU NA PILAMA Komunalni redari ispisali 138 kazni vrijednosti 1,27 milijuna kuna

Odsjek komunalnog redarstva Grada Dubrovnika od 1. ožujka do 27. svibnja 2022. izdao je 138 Obaveznih prekršajnih naloga (OPN) zbog počinjenja prekršaja iz članka 2. stavka 1. Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila kategorije M1 kapaciteta (7+1) i (8+1) u zoni posebnog prometnog režima, odnosno zbog zaustavljanja i parkiranja vozila na predjelu Pila radi ukrcaja/iskrcaja putnika bez valjanog odobrenja, ističu iz Grada Dubrovnika.

Ukupna vrijednost propisanih novčanih kazni iznosi 1.275.000,00 kuna. Od sveukupnog broja naloga, 84 se odnose na trgovačka društva, za što je propisana novčana kazna 10 000 kuna za pravnu osobu i 2000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi. Na obrte se odnosi 53 naloga s propisanom kaznom u iznosu 5000 kuna, dok se jedan nalog izdan fizičkoj osobi (propisana je novčana kazna od 2000 kuna).

U vremenskom razdoblju od 1. ožujka do 25. travnja prekršaji su evidentirani isključivo pregledom snimki video nadzora i osobnim zapažanjem komunalnih redara na terenu, dok je u preostalom obuhvaćenom periodu korišten gradski elektronski sustav upravljanja prometom koji automatski bilježi vozila koja posjeduju, odnosno ne posjeduju odobrenje za zaustavljanje i parkiranje na predjelu Pila sukladno važećoj odluci.

Grad Dubrovnik podsjeća sve korisnike usluga da za rezervaciju termina dolaska na Pile ili Ploče koriste elektronički sustav reguliranja statusa zaustavljanja i parkiranja turističkih autobusa i osobnih automobila kategorije M1 kapaciteta (7+1) i (8+1) u u zoni posebnog prometnog režima. Navedeni sustav automatski evidentira prekršitelje, a kazne su višestruko veće od podmirenja naknade za zaustavljanje.

Web partner i BUS web shop dio su e-usluga Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist