Aktualno

ZBOG KORONAVIRUSA Zrakoplovne tvrtke otkazuju letove, pada potražnja za Kinu

ZBOG KORONAVIRUSA Zrakoplovne tvrtke otkazuju letove, pada potražnja za Kinu

Pojedine zrakoplovne tvrtke otkazuju dio letova za Kinu jer je potražnja naglo opala. Brojne svjetske tvrtke su zaposlenicima poručile da ne putuju u tu najmnogoljudniju zemlju čija je pokrajina pogođena epidemijom koronavirusa.

United sa sjedištem u Chicagu priopćio je tako kako obustavlja 24 leta za Peking, Hong Kong i Šangaj između 1. i 8. veljače.

Južnokorejski avioprijevoznik Air Seoul najavio je pak da će zaustaviti sve letove, dok je tajvanska China Airlines odgodila i otkazala neke do 10. veljače.

Tajvanski Eva Airways također je poručio da bi neki letovi za Kinu mogli biti otkazani. Tvrtka Air Canada iznijela je kako otkazuje neke od svojih 33 tjednih letova u Kinu, a njemačka Lufthansa kako bilježi opadanje rezervacije u Kinu i iz nje.

Hong Kong Cathay Pacific Airways iz Hong Konga priopćio je da će od 30. siječnja do kraja ožujka postupno smanjivati ​​broj letova za Kinu za 50 posto ili više, u skladu s vladinom direktivom i potražnjom na tržištu.

Međunarodna tvrtka SOS, tvrtka za medicinsku i putničku sigurnost koja savjetuje kompanije na putovanjima, smatra da se poslovno putovanje u Kinu izvan provincije Wuhan u provinciji Hubei može nastaviti.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist