Županija

ZBOG FEKALNOG ONEČIŠĆENJA Ne preporuča se kupanje na plaži Prigradica!

Kratkotrajno onečišćenje mora zabilježeno je na plaži Prigradica u općini Blato.

-Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (“Narodne novine” broj 73/08), upozorava javnost da je na plaži Prigradica u Općini Blato na Korčuli došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla – istaknuli su u priopćenju iz županije.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, tijekom petog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2022. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Prigradica u Općini Blato na Korčuli prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli.

-Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije. S obzirom na to da uzorak mora na plaži Prigradica u Općini Blato na Korčuli zbog onečišćenja fekalnog podrijetla ne udovoljava uvjetima Uredbe do daljnjeg se ne preporuča kupanje na toj plaži – rekli su u priopćenju.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Pelješkim mostom do sada prošlo više od 230 tisuća vozila

Dulist

ŽUPAN: Vatrogasci su i noćas obranili Slano od vatrene stihije. Čestitam im i zahvaljujem!

Dulist

[ŽUPAN VATROGASCIMA] Hvala za odličan posao!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija