Županija

ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA Uspjeh projekta ‘Nisi sam’ na Pelješcu

ZAŽELI - PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA Uspjeh projekta 'Nisi sam' na Pelješcu

Općine Ston, Janjina i Trpanj, zahvaljujući svom projektu ‘Nisi sam’, zaposlit će 13 žena nepovoljnog položaja na tržištu rada, koje će se brinuti za 76 starijih i nemoćnih osoba u lokalnoj zajednici.

Nova zapošljavanja rezultat su projekta prijavljenog na Poziv ‘Zaželi – Program zapošljavanja žena’, u kojem su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 2.602.326,52 kuna iz Europskog socijalnog fonda u 100 postotnom intenzitetu potpore.

Odluku je donijelo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a Regionalna agencija DUNEA, Općini Ston kao nositelju projekta, pružila je savjetodavnu potporu u pripremi i provedbi projekata namijenjenog zapošljavanju žena starijih od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žena s invaliditetom, žrtvama trgovanja ljudima, liječenim ovisnicama, te ženama žrtvama obiteljskog nasilja i beskućnicama.

Projekt ‘Nisi sam’, osim što će pridonijeti rješavanju problema nezaposlenosti i socijalne isključenosti žena u ove tri općine na poluotoku Pelješcu, osnažit će i unaprijediti njihov radni potencijal i nakon završetka projekta, te će povećati razinu kvalitete života starijih i nemoćnih, kao i novozaposlenih žena i njihovih obitelji.

Kroz program se na području Republike Hrvatske planira zaposliti još tri tisuće žena koje će skrbiti oko 12 tisuća korisnika. Ukupni iznos bespovratnih sredstava koje pruža Europski socijalni fond u sklopu Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.’ iznosi 400.900.000,00 kuna, te se prihvatljivi troškovi projekta financiraju u potpunosti.

Više o projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena“ možete pronaći na web stranici Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

ZAŽELI - PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA Uspjeh projekta 'Nisi sam' na Pelješcu

ZAŽELI - PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA Uspjeh projekta 'Nisi sam' na Pelješcu

ZAŽELI - PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA Uspjeh projekta 'Nisi sam' na Pelješcu

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Pročitajte još

FOTO Župski osnovnoškolci obišli prostore Općine Župa dubrovačka

Dulist

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist