Grad

ZAVRŠNI PANEL KONFERENCIJE Imamo ozbiljnu perspektivu postati ‘zemlja broj jedan’ u svijetu za digitalne nomade

ZAVRŠNI PANEL KONFERENCIJE Imamo ozbiljnu perspektivu postati 'zemlja broj jedan' u svijetu za digitalne nomade

Završni panel prve konferencije o digitalnim nomadima u Hrvatskoj održan je ove subote navečer u Lazaretima, a na njemu su govorili gradonačelnik Mato Franković, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić, inicijator uvođenja viza za digitalne nomade u Hrvatskoj Jan de Jong, ali i organizatori konferencije Tanja Polegubić iz tvrtke Saltwater i Paul Bradbury, urednika portala na engleskom jeziku Total Croatia News.

Gradonačelnik Franković smatra kako je digitalnim nomadima putem ove konferencije poslana dobra poruka da su dobrodošli u Hrvatsku i Dubrovnik.

-Dubrovnik je jedinstven grad i po mnogo čemu je idealno mjesto za digitalne nomade. I dalje ulažemo u poboljšanje infrastrukture, u bolji internet. Želimo se okrenuti novim oblicima turizma, kao što su digitalni nomadi i filmska industrija, a ne smijemo dopustiti da nam se ponovi prekomjerni turizam kakvom smo svjedočili prije – rekao je gradonačelnik Franković i najavio novu konferencije o digitalnim nomadima u travnju iduće godine.

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika istaknula je da je vrlo ponosna što se ova konferencija održala u Dubrovniku. Dodala je kako je vrlo vrijedno imati odlučne ljude poput organizatora ove konferencije, ali i čuti o izvrsnim idejama, inicijativama i projektima.

-Znamo s čime se nosimo u ovim trenutcima. Turizam digitalnih nomada savršeno se uklapa u naše viđenje turizma u budućnosti. Ovo će nam dati priliku za jedan okret u trenutcima krize. Na ovoj sam konferenciji dobila širu sliku o tome što digitalni nomadi trebaju i koja su njihova iskustva. Što se tiče budućih planova, radujem se novoj konferenciji u travnju. Radit ćemo još više na pozicioniranju Dubrovnika među digitalnim nomadima diljem svijeta kao savršenu lokaciju za njihov rad, ali i život – naglasila je Hrnić.

Inicijator viza za digitalne nomade Jan de Jong istaknuo je kako je ova konferencija nadišla sva njegova očekivanja.

-Živim u Hrvatskoj već 14 godina. Ako biste pitali Hrvate što u njoj žive, ali i one koji su u dijaspori, rekli bi vam da je Hrvatska prekrasna zemlja za život. Ali, kada sam jučer čuo Kashlee kako o Hrvatskoj tako govori, to mi je bila potvrda kako Hrvatska doista jest takva, kada je takvom vide i oni koji u njoj ne žive ili nisu iz nje rodom. Što se tiče poboljšanja za digitalne nomade u Hrvatskoj, bilo bi dobro kada bi postojalo barem jedno mjesto gdje bi se oni mogli obratiti sa svojim pitanjima pri dolasku u zemlju – rekao je de Jong.

Sve više ljudi u svijetu radi on line, istaknuto je na konferenciji. Situacija s COVID-19 to je samo pojačala, dok je u isto vrijeme smanjila putovanja ljudi. Kako u takvim uvjetima privući posjetitelje? Tako što ćemo ih pozvati da rade svoj posao iz Dubrovnika! Grad Dubrovnik ovom je konferencijom otvorio vrata novoj perspektivi razvoja turizma. Hrvatska ima ozbiljnu perspektivu da postane zemlja br. 1 u svijetu za digitalne nomade, zaključak je dvodnevne konferencije.

Foto: Facebook/Grad Dubrovnik, screenshot

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist