Grad

Završeno uređenje Ulice Žrtava s Dakse

Zavrseno uredenje Ulice Zrtava s Dakse

Novi asfaltni zastor, betonski rubnjaci i nova javna rasvjeta postavljeni su u sklopu radova uređenja dijela Ulice Žrtava s Dakse, navode iz Grada Dubrovnika. Ulica je obnovljena sukladno iskazanoj volji stanara, koji su svoje prijedloge uređenja iznijeli na sastanku s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem.

Ova ulica u Lapadu proteže se usporedno s prometnicom, a služi kao pješačka zona i kolni prilaz za stanare koji imaju osiguran parking na svojim parcelama, dok parkiranje vozila u ulici neće biti dozvoljeno.

U okviru radova uklonjen je postojeći asfaltni zastor koji je bio u jako lošem stanju te je nakon tamponiranja postavljen novi sloj asfalta. Uz cestu su postavljeni betonski rubnjaci i javna rasvjeta kojom je obuhvaćen dosad neosvijetljeni dio ulice.

Grad Dubrovnik ove je radove proveo u okviru redovitog održavanja i sanacije nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina na svom području, putem Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu. Vrijednost radova uređenja ulice, koje je izveo ugovorni izvođač Tehnogradnja d.o.o., iznosi oko 32 tisuća eura, odnosno 240 tisuća kuna. Za postavljenje rasvjete Grad Dubrovnik osigurao je dodatnih 9 tisuća eura, odnosno oko 67 tisuća kuna.

Foto/Video: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist