Kultura

ZAVRŠENO POZNO LJETO Naira Asatrian održala tradicionalni koncert za OB Dubrovnik

????????????????????????????????????

Nastupom pijanistice Naire Asatrian u atriju Kneževa dvora, završio je 7. Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto. Posjetitelji su kupnjom ulaznica po cijenama od 70 i 100 kuna mogli sudjelovati u sad već tradicionalnom nastupu ove pijanistice, čiji je prihod bio namijenjen Općoj bolnici Dubrovnik.

Ranijih godina Naira Asatrian održala je niz koncerata koje je organizirao Dubrovački simfonijski orkestar, primjerice, „Naira za distrofičare“, potom koncert za kupnju Fibroscan aparata, kao i koncert za Odjel intenzivne njege OB Dubrovnik.
Ove godine, prikupljeno je 14.350 kuna, a ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra i pijanistica Naira Asatrian ček su uručili doktoru Stijepu Đuričiću koji se u ime Opće bolnice Dubrovnik zahvalio Nairi na već tradicionalnoj pomoći kao i svim posjetiteljima koji su svojim donacijama pospiješili ovu humanitarnu akciju.

U sklopu 7. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto održano je četrnaest koncerata, nastupili su vrsni glazbenici poput Emmanuela Tjeknavoriana, Petrita Çekua, Alekseya Semenenka, Inne Firsove, Dubravke Šeparović Mušović, zbora Romeo i Julija, pijanistice Jasminke Stančul, gudačkog kvarteta Symphony4Vienna, Valerije Nikolovske & Double Standards. Koncertima su ravnali Marc Tardue, Christoph König, Nicholas Milton i Christoph Campestrini te su održana dva koncerta u suradnji s Laus Akademijom Dubrovnik, a sinoćnjim je koncertom zaključeno ovo, sedmo izdanje festivala koji Dubrovački simfonijski orkestar organizira kroz kraj kolovoza i rujan.

Pročitajte još

PUBLIKA IH ISPRATILA OVACIJAMA Dubrovački sastav kvARTet debitirao na Igrama u Dvoru

Dulist

Španjolska hit predstava hrvatskog autora gostuje u Dubrovniku

Dulist

‘OD PRIČE DO PREDSTAVE’ Ivana Đula organizira zanimljivu dječju radionicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija