Kultura

ZAVRŠENO POZNO LJETO Naira Asatrian održala tradicionalni koncert za OB Dubrovnik

ZAVRŠENO POZNO LJETO Naira Asatrian održala tradicionalni koncert za OB Dubrovnik
????????????????????????????????????

Nastupom pijanistice Naire Asatrian u atriju Kneževa dvora, završio je 7. Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto. Posjetitelji su kupnjom ulaznica po cijenama od 70 i 100 kuna mogli sudjelovati u sad već tradicionalnom nastupu ove pijanistice, čiji je prihod bio namijenjen Općoj bolnici Dubrovnik.

Ranijih godina Naira Asatrian održala je niz koncerata koje je organizirao Dubrovački simfonijski orkestar, primjerice, „Naira za distrofičare“, potom koncert za kupnju Fibroscan aparata, kao i koncert za Odjel intenzivne njege OB Dubrovnik.
Ove godine, prikupljeno je 14.350 kuna, a ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra i pijanistica Naira Asatrian ček su uručili doktoru Stijepu Đuričiću koji se u ime Opće bolnice Dubrovnik zahvalio Nairi na već tradicionalnoj pomoći kao i svim posjetiteljima koji su svojim donacijama pospiješili ovu humanitarnu akciju.

U sklopu 7. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto održano je četrnaest koncerata, nastupili su vrsni glazbenici poput Emmanuela Tjeknavoriana, Petrita Çekua, Alekseya Semenenka, Inne Firsove, Dubravke Šeparović Mušović, zbora Romeo i Julija, pijanistice Jasminke Stančul, gudačkog kvarteta Symphony4Vienna, Valerije Nikolovske & Double Standards. Koncertima su ravnali Marc Tardue, Christoph König, Nicholas Milton i Christoph Campestrini te su održana dva koncerta u suradnji s Laus Akademijom Dubrovnik, a sinoćnjim je koncertom zaključeno ovo, sedmo izdanje festivala koji Dubrovački simfonijski orkestar organizira kroz kraj kolovoza i rujan.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist