Grad

Završeno pobijanje pilota na Lapadskoj obali, kreće proizvodnja elemenata obalnog zida

Završeno pobijanje pilota na Lapadskoj obali, kreće proizvodnja elemenata obalnog zida

Na gradilištu Lapadske obale u petak, 24. lipnja u cijelosti je završen posao pobijana pilota i to betoniranjem posljednjeg, 131. pilota. Uz izgradnju i postavljanje obalnog zida, upravo je pobijanje pilota od betona i armiranog čelika najzahtjevniji dio investicije u cijelosti financirane europskim i nacionalnim sredstvima.

Početkom idućeg tjedna, navode iz Grada Dubrovnika u priopćenju za medije, započet će nova faza radova – proizvodnja segmenata obalnog zida na privremenom gradilišnog pogonu ispred Kazbeka. U međuvremenu, tijekom ovog tjedna, a uvažavajući kretanja na tržištu čelika, očekuje se isporuka armature potrebne za proizvodnju navedenih elemenata obalnog zida. Početak ugradnje tako proizvedenih armirnobetonskih segmenata zida, ukoliko ne bude nepredviđenih zastoja u isporuci materijala, planiran je u drugoj polovici srpnja.

Unatoč manjim zastojima uzrokovanih nepredvidljivim kretanjima na tržištima materijala dinamika izvođenja radova na projektu Lapadske obale nije ugrožena i projekt napreduje sukladno planovima investitora i izvođača radova.

Podsjetimo, 70 milijuna kuna vrijedna kapitalna investicija rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale najveći je cestovni infrastrukturni projekt u užem centru grada još od izgradnje ”bulevara” u Lapadu. Izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija, komunalna infrastruktura, šetnica sa zelenilom i biciklističkom stazom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist