Aktualno

Završen projekt “Priroda za budućnost”

Završen projekt "Priroda za budućnost"

"Priroda za budućnost", tri milijuna kuna vrijedan projekt ugovoren u sklopu IPA Programa prekogranične suradnje je završen, te je tim povodom održana i svečana konferencija u Podgorici.

Na konferenciji prisutnima su se obratili direktor Javnog poduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore Zoran Mrdak, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, šef delegacije EU u Crnoj Gori veleposlanik Mitja Drobnič, predstavnica Ministarstva vanjskih poslova i EU integracija Snežana Radović, te direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA  Melanija Milić naglašavajući vrijednosti ostvarene projektom i prekograničnom suradnjom.

DUNEA kao nositelj projekta i partner iz Hrvatske i JP Nacionalni parkovi Crne Gore kao partner iz Crne Gore zajedno provode projekt „Priroda za budućnost“ s ciljem valorizacije i zaštite prirodnih područja te njihove dostupnosti posjetiteljima i turistima. Od ukupne vrijednosti projekta potpora EU je 85 posto tog iznosa.

Konferencijom su predstavljeni rezultati dvogodišnjeg rada koji je na području Dubrovačko-neretvanske županije uključivao aktivnosti na lokalitetima špilje Šipun u Cavtatu, Majkovima, Baćinskim jezerima i  Parku prirode Lastovo, te je prikazan kratki promotivni film.

Održan je i stručni okrugli stol na temu značaja speleoloških objekata i njihovog turističkog vrednovanja koji je okupio stručnjake iz Hrvatske i Crne Gore te brojne predstavnike nevladinih organizacija i ostalih državnih institucija.
 

Pročitajte još

STRANI MEDIJI PIŠU Plenković jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije?

Dulist

U korizmenoj akciji ‘Dodaj u košaricu’ prikupljeno 2780 proizvoda

Dulist

Građani nezadovoljni štandom u Gradu, Franković: ‘I ja sam se u najmanju ruku zgrozio’

Dulist