Grad

Završen izbor za ‘Najljepši advent’, Dubrovnik nije ni među top 10

Završen izbor za 'Najljepši advent', Dubrovnik nije ni među top 10

U izboru za Najljepši advent kojeg je gradonačelnik.hr proveo pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta adventi su prikupili gotovo 67 tisuća lajkova, a njihove slike je tijekom proteklih osam dana vidjelo je preko 2,3 milijuna ljudi.

U izboru su sudjelovala čak 72 grada i općine, a najviše lajkova Facebook publike i titulu najljepših osvojili su – Advent u Osijeku koji je pobjedom u kategoriji velikih gradova obranio prošlogodišnju titulu najljepšeg adventa u Hrvatskoj, Advent u Vinkovcima u kategoriji srednjih, Advent u Županji u kategoriji malih gradova te Advent u Velikoj u kategoriji općina.

-Ovdje treba istaknuti da smo, kako bi izbjegli mogućnost višestrukih glasova, računali samo lajkove na FB stranici gradonačelnik.hr-a, a ne i na sheranim objavama kojih je svaki advent osvojio višestruko više – navode na stranicama.

Nakon Osijeka koji je potvrdio svoju titulu najljepšeg adventa i za kojega je samo na FB stranici gradonačelnik.hr-a glasalo 4.967 korisnika, titulu drugog najljepšeg i ove je godine osvojio Advent u Varaždinu sa osvojenih 3.843 lajka.

Treći najljepši advent u kategoriji velikih gradova je Advent u Virovitici za kojega je glasalo 1.896 korisnika FB-a.

U top 10 najljepših velikih advenata su još adventi iz Vukovara (904 lajka), Karlovca (813 lajkova), Šibenika (773 lajka), Čakovca (742 lajka), Požege (685 lajkova), Rijeke (665 lajkova) i Velike Gorice (546 lajkova).

Nakon osvojenog trećeg mjesta u općoj konkurenciji u našem prošlogodišnjem izboru, Vinkovci su ove godine s drugim najvećim ukupnim brojem lajkova – 4.887, osvojili titulu najljepšeg adventa u kategoriji srednjih gradova.

Vinkovci su, također, rekorderi po angažmanu fanova koji su slike adventa lajkali, komentirali i sherali 48.425 puta, što je dovelo do apsolutnog rekorda u dosegu adventskih slika od čak 115.962 FB korisnika. Ovdje treba naglasiti da ove brojke i dalje rastu, slike se i dalje lajkaju i sheraju pa time raste i njihov doseg.

Drugi najljepši po izboru FB publike u kategoriji srednjih gradova  je Advent iz Nove Gradiške sa osvojenih 4.125 lajkova, a treći je Advent iz Našica kojega je lajkalo 1.486 FB korisnika.

U top 10 najljepših u kategoriji srednjih gradova su još adventi iz Opatije (1.275 lajkova),  Đakova (914 lajkova), Knina (860 lajkova), Poreča (740 lajkova), Sinja (683 lajka), Slatine (644 lajka) i Labina (535 lajka).

Uzbudljiva i napeta utrka vodila se među malim gradovima između Županje i Otočca. Na kraju su lajkovi presudili u korist Županje koja je sa 3.155 lajkova podrške osvojila titulu najljepšeg adventa među malim gradovima.

Advent iz Otočca je sa 2.726 lajkova osvojio drugo mjesto, a treći je čazmanski Čazma – Grad svjetla sa 875 lajkova.

U top 10 najljepših malih advenata su još adventi u Cresu (770 lajkova), Komiži (622 lajka), Valpovu (570 lajkova), Belišću (490 lajkova), Pleternici (469 lajkova), Slunju (464 lajka) i Crikvenici (440 lajkova).

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni među općinama. Danima su se na vodećoj poziciji izmjenjivali adventi iz Velike i Kršana, a na kraju su lajkovi presudili u korist Velike čija je ‘Ninina čarobna Shhhuma’ osvojila 4.281 lajkova.

Općina Velika, odnosno fanovi njihovog adventa su i među rekorderima po angažmanu, odmah nakon najaktivnijih Vinkovčana, čime su ostvarili da slike njihovog adventa vidi čak 89.282 ljudi. A brojke i dalje samo rastu. Drugi je Advent u Kršanu sa 4.152 lajkova, a treći Advent u Jasenicama, pobjednik našeg prošlogodišnjeg izbora, koji je ovaj put osvojio 860 lajkova.

U top 10 među općinama još su adventi iz Motovuna (732 lajka), Baške (623 lajka), Lovrana (547 lajkova), Medulina (452 lajka), Bibinja (405 lajka), Ernestinova (376 lajkova) i Farkaševca (358 lajkova).

U izboru su sudjelovali Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Karlovac, Koprivnica, Osijek, Požega, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar u kategoriji velikih gradova; Kastav, Knin, Kutina, Labin, Našice, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Petrinja, Rovinj, Sinj, Slatina, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci u kategoriji srednjih; Belišće, Cres, Crikvenica, Čabar, Čazma, Delnice, Hvar, Ilok, Komiža, Krk, Lepoglava, Novi Vinodolski, Opuzen, Otočac, Pleternica, Slunj, Trilj, Valpovo, Zlatar i Županja u kategoriji malih gradova, te Baška, Bibinje, Čavle, Dubrava, Ernestinovo, Farkaševac, Jasenice, Kloštar Podravski, Lekenik, Lovran, Mače, Marija Bistrica, Medulin, Motovun, Omišalj, Štrigova, Velika i Zlatar Bistrica u kategoriji općina. Izvor: gradonačelnik.hr

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist