Grad

Završen izbor za ‘Najljepši advent’, Dubrovnik nije ni među top 10

Završen izbor za 'Najljepši advent', Dubrovnik nije ni među top 10

U izboru za Najljepši advent kojeg je gradonačelnik.hr proveo pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta adventi su prikupili gotovo 67 tisuća lajkova, a njihove slike je tijekom proteklih osam dana vidjelo je preko 2,3 milijuna ljudi.

U izboru su sudjelovala čak 72 grada i općine, a najviše lajkova Facebook publike i titulu najljepših osvojili su – Advent u Osijeku koji je pobjedom u kategoriji velikih gradova obranio prošlogodišnju titulu najljepšeg adventa u Hrvatskoj, Advent u Vinkovcima u kategoriji srednjih, Advent u Županji u kategoriji malih gradova te Advent u Velikoj u kategoriji općina.

-Ovdje treba istaknuti da smo, kako bi izbjegli mogućnost višestrukih glasova, računali samo lajkove na FB stranici gradonačelnik.hr-a, a ne i na sheranim objavama kojih je svaki advent osvojio višestruko više – navode na stranicama.

Nakon Osijeka koji je potvrdio svoju titulu najljepšeg adventa i za kojega je samo na FB stranici gradonačelnik.hr-a glasalo 4.967 korisnika, titulu drugog najljepšeg i ove je godine osvojio Advent u Varaždinu sa osvojenih 3.843 lajka.

Treći najljepši advent u kategoriji velikih gradova je Advent u Virovitici za kojega je glasalo 1.896 korisnika FB-a.

U top 10 najljepših velikih advenata su još adventi iz Vukovara (904 lajka), Karlovca (813 lajkova), Šibenika (773 lajka), Čakovca (742 lajka), Požege (685 lajkova), Rijeke (665 lajkova) i Velike Gorice (546 lajkova).

Nakon osvojenog trećeg mjesta u općoj konkurenciji u našem prošlogodišnjem izboru, Vinkovci su ove godine s drugim najvećim ukupnim brojem lajkova – 4.887, osvojili titulu najljepšeg adventa u kategoriji srednjih gradova.

Vinkovci su, također, rekorderi po angažmanu fanova koji su slike adventa lajkali, komentirali i sherali 48.425 puta, što je dovelo do apsolutnog rekorda u dosegu adventskih slika od čak 115.962 FB korisnika. Ovdje treba naglasiti da ove brojke i dalje rastu, slike se i dalje lajkaju i sheraju pa time raste i njihov doseg.

Drugi najljepši po izboru FB publike u kategoriji srednjih gradova  je Advent iz Nove Gradiške sa osvojenih 4.125 lajkova, a treći je Advent iz Našica kojega je lajkalo 1.486 FB korisnika.

U top 10 najljepših u kategoriji srednjih gradova su još adventi iz Opatije (1.275 lajkova),  Đakova (914 lajkova), Knina (860 lajkova), Poreča (740 lajkova), Sinja (683 lajka), Slatine (644 lajka) i Labina (535 lajka).

Uzbudljiva i napeta utrka vodila se među malim gradovima između Županje i Otočca. Na kraju su lajkovi presudili u korist Županje koja je sa 3.155 lajkova podrške osvojila titulu najljepšeg adventa među malim gradovima.

Advent iz Otočca je sa 2.726 lajkova osvojio drugo mjesto, a treći je čazmanski Čazma – Grad svjetla sa 875 lajkova.

U top 10 najljepših malih advenata su još adventi u Cresu (770 lajkova), Komiži (622 lajka), Valpovu (570 lajkova), Belišću (490 lajkova), Pleternici (469 lajkova), Slunju (464 lajka) i Crikvenici (440 lajkova).

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni među općinama. Danima su se na vodećoj poziciji izmjenjivali adventi iz Velike i Kršana, a na kraju su lajkovi presudili u korist Velike čija je ‘Ninina čarobna Shhhuma’ osvojila 4.281 lajkova.

Općina Velika, odnosno fanovi njihovog adventa su i među rekorderima po angažmanu, odmah nakon najaktivnijih Vinkovčana, čime su ostvarili da slike njihovog adventa vidi čak 89.282 ljudi. A brojke i dalje samo rastu. Drugi je Advent u Kršanu sa 4.152 lajkova, a treći Advent u Jasenicama, pobjednik našeg prošlogodišnjeg izbora, koji je ovaj put osvojio 860 lajkova.

U top 10 među općinama još su adventi iz Motovuna (732 lajka), Baške (623 lajka), Lovrana (547 lajkova), Medulina (452 lajka), Bibinja (405 lajka), Ernestinova (376 lajkova) i Farkaševca (358 lajkova).

U izboru su sudjelovali Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Karlovac, Koprivnica, Osijek, Požega, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar u kategoriji velikih gradova; Kastav, Knin, Kutina, Labin, Našice, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Petrinja, Rovinj, Sinj, Slatina, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci u kategoriji srednjih; Belišće, Cres, Crikvenica, Čabar, Čazma, Delnice, Hvar, Ilok, Komiža, Krk, Lepoglava, Novi Vinodolski, Opuzen, Otočac, Pleternica, Slunj, Trilj, Valpovo, Zlatar i Županja u kategoriji malih gradova, te Baška, Bibinje, Čavle, Dubrava, Ernestinovo, Farkaševac, Jasenice, Kloštar Podravski, Lekenik, Lovran, Mače, Marija Bistrica, Medulin, Motovun, Omišalj, Štrigova, Velika i Zlatar Bistrica u kategoriji općina. Izvor: gradonačelnik.hr

Pročitajte još

SANIRAJU SE ŠAHTOVI Ulica Od Batale zatvorena za promet u noći sa srijede na četvrtak

Dulist

UKRAJINKA ANNA GADIATSKA Za mene je Dubrovnik postao drugi dom, jako sam sretna!

Maria Prkut

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist