Aktualno

Zauvijek nas je napustila novinarka Radio Dubrovnika Adriana Tomašić

U 61. godini života napustila nas je novinarka i urednica Radio Dubrovnika Adriana Tomašić. In memoriam kolega s dubrovačkog radija prenosimo u cijelosti:

Zauvijek nas je, u 61.godini života, napustila naša dugogodišnja kolegica, novinarka, urednica i, nadasve, draga prijateljica, Adriana Tomašić.

Rođena je u Dubrovniku 1960., završila je Višu grafičku školu pri Sveučilištu u Zagrebu, a potom Studij komunikologije Sveučilišta u Dubrovniku.

Svoj radijski put na HR Radio Dubrovniku započela je 1991. godine radeći najprije kao spikerica, potom novinarka i urednica. Od 1995. godine bila je urednica redakcije Informativnog programa. Od početka emitiranja emisije Prvog programa HR “Tisuću bisera” 1999. godine, uređuje i vodi njeno dubrovačko izdanje, od 2013. do 2018. godine bila je glavna urednica Radio Dubrovnika.

Uredila je i monografiju u povodu 70. obljetnice osnutka Radio Dubrovnika, pod nazivom Radio Dubrovnik – 70 godina: dokument jednog vremena, grada i radija. Za uređivanje i vođenje emisija namijenjenih braniteljima u vrijeme Domovinskog rata nagrađena je priznanjem ratnoga zapovjedništva Dubrovnika i južnog bojišta.

Prinos naše kolegice Adriane Tomašić Radio Dubrovniku i Hrvatskom radiju, nemjerljiv je, a njen glas i novinarska osobnost zauvijek će ostati upamćeni u sjećanjima naših slušatelja, i srcima nas, njenih kolega s radija, koji je nikada nećemo zaboraviti.

Redakcija DuLista izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima.

Foto: Radio Dubrovnik

Pročitajte još

DON MIROSLAV KARATOVIĆ Najteže mi je kad bolesnici umru bez sakramenata. Posebno pazim na Covid odjel

Leona Rašica

Nakon 16 godina, Angela Merkel više nije njemačka kancelarka

Dulist

Župan u Bruxellesu raspravljao o budućim članicama Europske unije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija