Aktualno

Zašto nije bilo štrajka?

libertas,autobus,remiza5

Štrajkački odbor Libertasa Dubrovnik, na sastanku održanom 23. veljače 2012. godine, donijelo je Odluku da se u  trgovačkom društvu Libertas-Dubrovnik štrajk koji je najavljen za 24. velječe odgađa

 do pravomoćnosti presude o utvrđenju zakonitosti štrajka. Po pravomoćnosti presude štrajkački odbor će pravovremeno izvijestiti Upravu o daljnjim akcijama vezanim za  štrajk.

Također Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH), Sindikalna podružnica Libertas Dubrovnik sutra u 10 sati organizira konferenciju za novinare na temu „Štrajk u Libertasu“. Konferencija za novinare će se održati u Maloj dvorani Hotela Petka.

Prema nekim informacijama, sud je u obrazloženju presude, sve postupke Sindikata oko organiziranja štrajka utvrdio legalnim, dok su opozvali štrajk zbog toga što se u dopisu o raskidanju ponovno raskinutog Kolektivnog ugovora i Protokola o načinu vođenja pregovora oko sklapanja novog kolektivnog ugovora navodi da će u roku od dva mjeseca ponovno početi pregovore oko sklapanja Kolektivnog ugovora. Drugi je razlog, navodi naš izvor, taj da se prema ocjeni Županijskog suda u Dubrovniku, Sindikat borio samo za svoje članove, a ne za sve zaposlenike Libertasa.

Danas je nakon roćišta u Libertasu, saznajemo, bila i inspekcija rada koja je uzela izjave od sindikalnog povjerenika Balda Kovačevića, predsjednika Radničkog vijeća Iva Klaića i direktora Đura Deranje. 

Pročitajte još

VIJEĆNICI APELIRAJU Grad bi trebao kupiti Skočibuhu na Šipanu

Nora Di Leo

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

Svjetski je dan darivatelja krvi!

Dulist