Aktualno

Zašto nije bilo štrajka?

Štrajkački odbor Libertasa Dubrovnik, na sastanku održanom 23. veljače 2012. godine, donijelo je Odluku da se u  trgovačkom društvu Libertas-Dubrovnik štrajk koji je najavljen za 24. velječe odgađa

 do pravomoćnosti presude o utvrđenju zakonitosti štrajka. Po pravomoćnosti presude štrajkački odbor će pravovremeno izvijestiti Upravu o daljnjim akcijama vezanim za  štrajk.

Također Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH), Sindikalna podružnica Libertas Dubrovnik sutra u 10 sati organizira konferenciju za novinare na temu „Štrajk u Libertasu“. Konferencija za novinare će se održati u Maloj dvorani Hotela Petka.

Prema nekim informacijama, sud je u obrazloženju presude, sve postupke Sindikata oko organiziranja štrajka utvrdio legalnim, dok su opozvali štrajk zbog toga što se u dopisu o raskidanju ponovno raskinutog Kolektivnog ugovora i Protokola o načinu vođenja pregovora oko sklapanja novog kolektivnog ugovora navodi da će u roku od dva mjeseca ponovno početi pregovore oko sklapanja Kolektivnog ugovora. Drugi je razlog, navodi naš izvor, taj da se prema ocjeni Županijskog suda u Dubrovniku, Sindikat borio samo za svoje članove, a ne za sve zaposlenike Libertasa.

Danas je nakon roćišta u Libertasu, saznajemo, bila i inspekcija rada koja je uzela izjave od sindikalnog povjerenika Balda Kovačevića, predsjednika Radničkog vijeća Iva Klaića i direktora Đura Deranje. 

Pročitajte još

Broj ukupno zaposlenih u srpnju porastao za 1,1 posto u odnosu na lipanj

Dulist

Julijo Srgota novi je direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Jeziv novi trend na Tik Toku zabrinjava liječnike

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija