AktualnoZanimljivosti

ZASLUŽENO PRIZNANJE Učiteljica Marina Nikolić dobitnica je Državne nagrade ‘Faust Vrančić’

ZASLUŽENO PRIZNANJE Učiteljica Marina Nikolić dobitnica je Državne nagrade 'Faust Vrančić'

Odbor za dodjelu Nagrade „Faust Vrančić“, na sjednici održanoj 21. ožujka 2024. godine donio je Odluku o dodjeli Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ za 2023. godinu. Na prijedlog Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, jedna godišnja nagrada odlazi u Metković Marini Nikolić.

Marina Nikolić učiteljica je savjetnica tehničke kulture i informatike zaposlena u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Metkoviću s više od 30 godina radnog iskustva. Njezino mentorstvo i iznimno kvalitetan rad s mladima omogućio je njezinim učenicima od 1996. godine kontinuirano sudjelovanje na državnim natjecanjima mladih tehničara iz različitih područja tehničkih znanosti koja uključuju promet, graditeljstvo, modelarstvo i maketarstvo, obradu materijala, strojarske konstrukcije, elektrotehniku i fototehniku. U posljednjih 14 godina sudjelovanja na natjecanjima mladih tehničara, uz njezino mentorstvo 44 učenika su bili županijski prvaci i sudjelovali na državnim natjecanjima. Među njima je bilo šest državnih prvaka i drugih visoko rangiranih mjesta. Za ostvarena prva mjesta na državnim natjecanjima učenici i mentorica nagrađeni su Oskarima znanja, od čega je posljednji dodijeljen njezinoj učenici u školskoj godini 2022./23. u kategoriji Fotografija.

Gospođa Nikolić bila je organizator i član povjerenstava na svim razinama školskih natjecanja. Aktivno je surađivala s izdavačkim kućama kao recenzent i autor udžbenika kao što je priručnik za tehničku kulturu „Uvod u poduzetništvo“. Godine 2023. u suradnji s Hrvatskim fotosavezom organizirala je i postavila izložbu fotografija u OŠ Stjepana Radića u Metkoviću, pod nazivom „Portret Grada – Metković – camerom obscurom“, na kojoj su bili izloženi radovi učenika s fotografske radionice camere obscure koju je gđa Nikolić provela također u suradnji s Hrvatskim fotosavezom godinu prije. Dobitnica je Zahvalnice Ministarstva znanosti i obrazovanja na doprinosu razvoju kvalitete odgojnoobrazovnog sustava Republike Hrvatske uz iznimno zalaganje i profesionalizam s ciljem omogućavanja kvalitetnog obrazovanja učenicima u školskoj godini 2018./2019.

Nagrada „Faust Vrančić“ dodjeljuje se za iznimna postignuća u tehničkoj kulturi, a prošle godine dodijeljena je Zajednici tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Daliji Milić Kralj.z

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist