Županija

‘ZASIGURNO NAJVEĆA TRAGEDIJA’ Nardelli o zlosretnim zbivanjima u HE Plat

'ZASIGURNO NAJVEĆA TRAGEDIJA' Nardelli o zlosretnim zbivanjima u HE Plat

Načelnik općine Silvio Nardelli na sinoć održanoj redovnoj godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Župa dubrovačka na kojoj je usvojeno izvješće o radu protekle godine, kao i plan rada i financijski plan tekuće 2019. godine, osvrnuo se na protekle nemile događaje u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu.

Nardelli je iskoristi priliku te se zahvalio zapovjedniku Željku Miloslaviću i šestorici zaposlenika Dobrovoljnog vatrogasnog društva koji su u rekordnom roku ušli u prostore HE Dubrovnik u Platu u cilju gašenja požara i pomoći u izvlačenju zatočenih djelatnika HEP-a.

‘Ovo je zasigurno najveća tragedija koja se dogodila na prostoru Župe dubrovačke još od vremena Domovinskog rata. Požar u okolnostima koje su bile unutar Hidroelektrane i opasnosti koje su vrebale iz ovako kompleksnog objekta, ne mogu se usporediti ni s kakvim požarom kao s niti jednom vatrogasnom intervencijom. Ovo je bila daleko najzahtjevnija i najopasnija intervencija DVD Župa dubrovačka od vašeg osnutka. Nadam se da se ovako nešto više nikad neće ponoviti.’

Župski vatrogasci sve dane neizvjesnosti proveli su na prostoru hidroelektrane u smislu osiguranja od izbijanja novih požara, kao i pomoći ostalim službama. Nardelli je u svojoj zahvali spomenuo i izvršne članove društva, dobrovoljne župske vatrogasce koji su se priključili traganju za unesrećenima. Posebnu zahvalnost uputio je JVP Grada Dubrovnika, JVP Općine Konavle, Državnoj interventnoj vatrogasnoj postrojbi, policiji, članovima HGSS-a , hitnoj službi, djelatnicima HE Dubrovnik kao i svima onima koji su dali svoj doprinos što bržem okončavanju ovog tragičnog događaja.

Nardelli je još jednom izrazio svoje duboko žaljenje obiteljima djelatnika Hidroelektrane Dubrovnik.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist