Kultura

“Zarobljena ljepota” i Cavandolijeve grafike

Gradska galerija Kotor mjesto je susreta s dva zanimljiva dubrovačka programa kojim se ovih dana Bokeljima predstavljaju knjiga „Dubrovnik“ Osvalda Cavandolia i slike Ivane Jovanović Trostmann.

 
Suradnjom Galerije Artur iz Dubrovnika, Gradske galerije Kotor i udruge Dante Alighieri iz Kotora prošlog je tjedna promovirana knjiga s grafikama poznatog talijanskog animatora, tvorca Linee Osvalda Cavandolia s tekstom koji je napisala Tea Batinić. Njegov svjetski poznat „lik iz jednog poteza“ predstavljen je u prepoznatljivom dubrovačkom okružju izložbom koja je još jednom približila poznate dubrovačke motive.
 
U istom prostoru otvorena je samostalna izložba akademske slikarice Ivane Jovanović-Trostmann  „Zarobljena ljepota.“ Autorica teksta kataloga izložbe koja je postavljena u središtu Kotora je mr. sc. Katja Bakija.
– Radosna simbioza ljubavi i ljepote stvorila je ova platna kojima Ivana u Kotor donosi tračak topline juga, sunčani odraz plavetnila mora i neba, kojima s nama pokušava podijeliti dio neprolazne čarolije Dubrovnika i bajkovitog ugođaja mediteranskih kolorističkih pejzaža. Na svojim slikama Ivana gustom transparentnom bojom prenosi svoja unutarnja stanja i raspoloženja, ovo su slike njenog grada, prostora u kojima diše, živi i radi, ali su to i pejzaži njene bogate duhovnosti – zapisala je o izložbi Bakija.
 
 

Pročitajte još

Klasik ‘Ana Karenjina’ večeras na Velikoj Sceni!

Dulist

FOTO Susret riječi sa Slavicom Stojan i Vesnom Čelebić

Dulist

[FOTO] Predstavljen program 74. Igara, očekuju nas četiri dramske premijere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija