Aktualno

“Zar će nam cijela riva biti bez stabala?”

cavtat1

Jadranka Šimunović ispred Zelenog Foruma Rijeke dubrovačke, Eko-Omblića & Zelenog Sunca i Zelenog telefona Eko-Fona poslala je otvoreni eko apel komunalnim službama Cavtata za spas zdravih stabala na rivi u Cavtatu.

Jadranka Šimunović izražava zabrinutost zbog nove sječe stabala, te u pismu navodi kako od petka popodne (13. travnja) dobivaju uznemirene dojave mještana Cavtata preko Zelenog telefona Eko-Fona. Na rivi se kane, naglašava Šimunović, posjeći stoljetni bor te dva 70-godišnja zdrava brijesta kao i dvije stoljetne palme!

– Zar će nam cijela riva biti bez stabala, pitaju se ogorčeni Cavtaćani, pogledajte samo kako izgleda onaj prostor ispred crkve Sv. Nikole gdje su lani posječena dva zdrava bora, posađeni su čempresi koji su sada polusuhi!?

Dijelimo zabrinutost mještana Cavtata koji nam se često javljaju na naš Zeleni telefon- Eko-Fon i prigovaraju kako se i Cavtat i njegova riva sve više betonira, sječe vrijedno zelenilo (prisjetimo se i sječe mediteranskih stabala kod plaže Kamen mali, u uvali Tiha, zatim poviše Albatrosa,oko Hotela Croatia …).

Slikoviti Cavtat upravo je atraktivan i po svom zelenilu i ne dozvolite da mu se ijedno stablo posječe samo zato što smeta pogledu ili što priječii proširenju budućeg kafića ili parkinga! – piše eko aktivistica Jadranka Šimunović.

Pročitajte još

Plenković otkrio zašto toliko vjeruje ministrici Obuljen Koržinek: ‘Mi smo ista generacija’

Dulist

PROVJERITE POLICE Još jedna morska sol povučena s tržišta

Dulist

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist