Grad

Započela montaža obalnog zida na Lapadskoj obali

Započela montaža obalnog zida na Lapadskoj obali

Na projektu Lapadske obale započela faza montaže armirano betonskih elemenata obalnog zida. Na prethodno izvedene armirano-betonske pilote, njih ukupno 131, se ugrađuje najprije horizontalni element te se potom na horizontalne elemente vješaju vertikalni elementi. Svi radovi izvode se sukladno tehničkom rješenju, a sve prema novoutvrđenoj geologiji tla i obzirom na vrlo specifično projektno rješenje koje je kao takvo moralo udovoljiti uvjetima iz studije utjecaja na okoliš.

Iz Grada podsjećaju kako je 70 milijuna kuna vrijedna kapitalna investicija rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale najveći cestovni infrastrukturni projekt u užem centru grada još od izgradnje ”bulevara” u Lapadu. Izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija, komunalna infrastruktura, šetnica sa zelenilom i biciklističkom stazom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović