Aktualno

Zaplijenjen Vekselbergov ‘Tango’

Zaplijenjen Vekselbergov 'Tango'

Španjolska policija i agenti američkog FBI-ja na Mallorci su pretražili 70 milijuna funti vrijednu superjahtu Tango koja se povezuje s Viktorom Vekselbergom, sankcioniranim ruskim milijarderom. Riječ je inače o jahti koju smo mogli često vidjeti u dubrovačkom akvatoriju. Kako prenosi The Guardian, policajci su u ponedjeljak viđeni na jahti u marini Real u Palmi, glavnom gradu Mallorce i Balearskih otoka.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, SAD, Europska unija i Velika Britanija zaplijenile su nekoliko superjahti koje su povezane s nekim od najbogatijih Rusa kako bi izvršile pritisak na oligarhe za koje se smatra da su bliski predsjedniku Putinu, prenosi Jutarnji list.

Posljednja zaplijenjena jahta je Tango, 78 metara dug brod povezan s Vekselbergom, koji plovi pod zastavom Cookovih otoka i registriran je na tvrtku na Britanskim Djevičanskim otocima. Jahta može primiti 14 gostiju u sedam kabina i ima 22 člana posade, navodi se na web stranici SuperYachtFan. Španjolska policija kratko je izvijestila kako je jahta zaplijenjena u sklopu istrage o prevari, pranju novca i lažnim dokumentima koji su navodno korišteni za skrivanje vlasništva nad plovilom kako bi se izbjegle sankcije. U pretresu su pronađeni dokumenti i uređaji koji su uzeti na pregled.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist