DuList PROMO

ZAOGRNUT BLAGDANSKIM RUHOM Advent Zagreb: Ne propustite najljepšu božićnu priču

ZAOGRNUT BLAGDANSKIM RUHOM Advent Zagreb: Ne propustite najljepšu božićnu priču

I ove godine Advent Zagreb je na ulice grada vratio ono što će nas uvijek nasmijati i razvedriti, raznježiti i očarati: božićne dekoracije i ljupke drvene kućice, dražesnu glazbu i prigodne predstave, odličnu ugostiteljsku ponudu te nasmiješena rumena lica. Advent u Zagrebu predstavlja božićni duh, a njega stvaraju emocije u našim srcima. On je lagana šetnja s najmilijima, osjećaj topline unatoč hladnoći u zraku, radost darivanja i vjera u bolje sutra. I zato je ove godine adventski program u Zagrebu kreiran da zvukom, prizorom, okusom i mirisom dozove taj božićni duh na ulice grada s milijun srca, a kako bi svako od njih moglo ponovno iskusiti osjećaj čiste radosti.

Zagreb u adventskom ruhu
Šetnja centrom Zagreba otkriva brojna božićna drvca, orašare, jaslice i još brojne druge simbole Božića koji su savršeno stvorili čitavu adventsku atmosferu i odjenuli Zagreb u ruho koje je čekao cijele godine. Prošetajmo zajedno ovom bajkovito scenografijom kroz centar grada i njegove parkove okupane mnoštvom svjetlosti i božićnim dekoracijama. Hrvatsko narodno kazalište, zagrebački centar kulture još od 1895. godine stoji kao vjeran prikaz umjetnosti i izvana i iznutra. Ove godine u sklopu Adventa vanjskim kupolama, impozantnim stupovima, visokim prozorima i klesanim figurama pridružuje i brojne svjetlosne dekoracije zbog kojih zgrada Hrvatskog narodnog kazališta, osim umjetničkog, odiše i radosnim božićnim duhom. Prošetajmo do tunela Grič i uronimo u Polarni san, trenutak između prošlosti i budućnosti, prepun zaigrane svjetlosti koja posjetitelje poziva da zastanu, pogledaju oko sebe te usmjere svoja razmišljanja prema onome kamo žele (st)ići. Ovu čar stvara instalacija koja priziva osjećaj prolaska kroz ledenu špilju nad kojom se njišu neobični oblaci i odvija nebeski ples polarne svjetlosti, a na kraju koje kao da nas čeka, nadohvat ruke, budućnost kojoj se potajno nadamo.

ZAOGRNUT BLAGDANSKIM RUHOM Advent Zagreb: Ne propustite najljepšu božićnu priču

Mjesečev vrt u parku Bele IV. ponovno je niknuo i stvorio najromantičniju adventsku priču! Čaroliju stvaraju stotine zvjezdica koje padaju s breze, osvijetljeni Mjesec i magično Mjesečevo cvijeće koji će vam ispuniti želje, a pogotovo ako zaželite dobro nekome drugome. Tisuće i tisuće lampica u toplim zlatnim nijansama, kao predivne instalacije, pretvorili su ovaj skriveni gornjogradski park u pravo malo umjetničko djelo te jednu sasvim drugačiju božićnu bajku. Jedan lagani, zimski nokturno svira ovog Adventa u parku Grič, i to u obliku brojnih lampica i decentnih svjetlosnih instalacija, praćenih meditativnim noćnim skladbama, a sve zajedno u elegantnom ruhu inspiriranom noći i zvijezdama. Kreativnim spojem zvijezda i čarobnih noćnih zvukova dodatno će se naglasiti ljepota i profinjenost parka te prizvati ona noćna sanjarenja i mirna raspoloženja, baš kao stvorena za čudesno doba Adventa. Šetnja Ilicom nije potpuna ukoliko ne svratite do prolaza Oktogon koji se ovog Adventa zaogrnuo u topao, božićni plašt. Unutra nas čeka božićno iznenađenje: umjetnička instalacija u formi bora, sastavljena od mnoštva tradicionalnih ukrasa kao što su vjenčići s mahovinom, grančicama i bobicama; napuhani baloni od stakla i simpatični ukrasi u obliku šećernih štapića. Dodajmo tome i toplu božićnu glazbu i poruka ove instalacije postaje jasna: unatoč tehnologiji i poslu i žurbi, u adventsko vrijeme uvijek odvojite vremena za uživanje u čarima Božića. Stara Vlaška nova je adventska lokacija i ovija se crveno-zeleno-zlatnim ruhom, a svoju božićnu inspiraciju traži u jednoj od najpoznatijih ličnosti hrvatske književnosti, poznatom Zagrepčanu koji je radnju mnogih svojih romana smjestio upravo na ovdašnje ulice te u zgrade Gornjeg i Donjeg grada – Augusta Šenoe. Prigodne adventske dekoracije uljepšavaju šetnju uzduž ove poznate stare zagrebačke ulice te stvaraju pravu božićnu ugodu za sve posjetitelje!

ZAOGRNUT BLAGDANSKIM RUHOM Advent Zagreb: Ne propustite najljepšu božićnu priču

Foto pointovi za blagdanski selfie!
Na Europskom trgu prevladava obilje blagdanskih ugostiteljskih kućica koje su spojene visećim dekoracijama i ukrašene svijetlećim zvijezdama na krovu, odašiljajući mirise bogate gastronomske ponude. One metalne ispred kojih stoje veliki orašari pozivaju prolaznike da iskoriste savršeni okvir za fotografiranje. Svjetlost, igra boja i puno božićnih dekoracija – to sve čeka posjetitelje platoa Gradec, koji ove godine u sklopu Adventa Zagreb šarmiraju atraktivnom i interaktivnom božićnom scenografijom. Zamislite čaroban prostor u kojem putujete kroz prekrasno ukrašene borove, a iza svakog od njih čeka vas jedan posebno uređen kutak – na vama je da otkrijete o čemu se radi. Gradec je s izdvojenim photo pointovima i odlična lokacija za fotografiranje s pogledom na grad. Na istočnoj strani Strossmayerovog šetališta u tijeku je još jedno uzbudljivo izdanje Adventa kod Matoša. Ovo obilje nostalgije i romantike dodatno naglašavaju crvene kućice s gastronomskom ponudom, a predivni vidikovci s pogledom na Grad i Katedralu pa su idealna pozornica za foto pointove koji pozivaju na zagrljaje, poljupce i najnježniji blagdanski selfie!
Više informacija o svim događanjima za vrijeme zagrebačkog Adventa možete pronaći na stranici www.adventzagreb.hr

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist