Zanimljivosti

ZANIMLJIVO PREDAVANJE Na korak od nestanka, ugroženi leptiri okolice Dubrovnika

ZANIMLJIVO PREDAVANJE Na korak od nestanka, ugroženi leptiri okolice Dubrovnika

U Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik u petak, 26. listopada u 12 sati održat će se predavanje pod nazivom ‘Na korak od nestanka, ugroženi leptiri okolice Dubrovnik’, koje će održati dr.sc. Toni Koren, lepidopterolog udruge Hyla.

Predavanje se održava u sklopu istoimenog projekta kojim se žele skupiti dodatna saznanja te podići svijest o najugroženijim vrstama danjih leptira koji nastanjuju područje južne Dalmacije. Ovo područje posljednjih 200 godina posjećuju mnogi vrhunski znanstvenici no pitanje je koliko ustvari znamo o leptirima koji tu obitavaju? Koliko leptira živi oko Dubrovnika? Zašto neke vrste nisu pronađene preko 100 godina? Koje su najrjeđe vrste okolice Dubrovnika, a i čitave Hrvatske? Kako se vi možete uključiti u zaštitu leptira?

Projekt Na korak od nestanka, ugroženi leptiri okolice Dubrovnika provodi Udruga Hyla u suradnji sa Prirodoslovnim muzejom Dubrovnik, pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

Tuna bar Pelješac objavio video: Velika bijela. Vanjska strana Mljeta!

Dulist

SPOJ TRADICIONALNOG I MODERNOG Sastav Kries nastupa u Lazaretima!

Dulist

[FOTO] Pridvorska folklorna skupina zabalala u Gradišću i Beču

Dulist