Grad

Zamjenica Tepšić u Zagrebu o održivosti turizma na lokalnoj razini

Na konferenciji naziva „Mjerenje održivosti razvoja turizma na razini destinacije – pokazatelji održivosti“ , zamjenica Tepšić prezentirala je projekt „Poštujmo Grad“ (Respect the City). Istaknula je važnost suradnje s CROSTO-m u praktičnom dijelu realizacije ovog važnog projekta za Grad Dubrovnik. Za sudjelovanje u CROSTO projektu kao pilot destinacija, Grad Dubrovnik je dobio zahvalnicu Ministarstva turizma, koju je ministar Gari Cappelli uručio zamjenici Tepšić.

Grad Dubrovnik postao je ove godine članom CROSTO projekta, kao jedna od odabranih pilot destinacija, uz Ston, Hvar, Novalju, Mali Lošinj i Rovinj. U praksi projekt prati održivost turizma na lokalnoj i regionalnoj razini, na način da lokalni koordinatori uz potporu Instituta i Ministarstva obavljaju mjerenja i analize brojnih pokazatelja kako bi usmjerili upravljanje i održivost turizma.

Tijekom dvodnevnog službenog boravka u Zagrebu, zamjenica Tepšić sudjelovala je i u radu Kongresa Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske, održanom u hotelu Sheraton Zagreb. U panel raspravi “Overtourism – Otvaranje s gradonačelnicima” govorila je o iskustvu prekomjernog turizma u Dubrovniku, mjerama koje su napravljene u posljednjih godinu i pol i izazovima koji su pred gradskom upravom u narednom razdoblju.

Pročitajte još

ZBOG VISOKE POTRAŽNJE Aeroflot u kolovozu uvodi širokotrupce na liniji za Dubrovnik

Dulist

FOTO Gužve oko Grada, neizbježan je bio prometni redar na Pilama

Dulist

Frano Luetić još šest mjeseci na čelu Zračne luke Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija