Grad

Zamjenica Tepšić u Barceloni na okruglom stolu o pametnoj mobilnosti

Zamjenica Tepšić u Barceloni na okruglom stolu o pametnoj mobilnosti

Na poziv organizacijskog odbora IV CETT Smart Tourism kongresa koji se 9. i 10. studenog održava u Barceloni zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je ove srijede na okruglom stolu koji se održao pod krilaticom “Pametna mobilnost kao alat za održivo upravljanje turizmom”.

Ključne teme okruglog stola bile su uvođenje inteligentnog upravljanja turizmom kroz primjenu i pronalazak ravnoteže između održivosti, tehnologije, inovacija i znanja kako bi turizam postao kvalitetniji i obogaćen efikasnim sadržajima u destinacijama. Usto, diskusija je obuhvatila potrebu implementiranja digitalizacije u kontekstu turističke ponude što podrazumijeva redizajniranje poslovanja i dosadašnje prakse, što u budućnosti može bitno ojačati odnos i stvoriti poveznicu javne uprave, tvrtki i drugih institucija sa gostima i posjetiteljima.

Fokus ovogodišnjeg izdanja kongresa stavljen je na razvoj koncepta inteligentne mobilnosti kao bitnog aspekta koji jamči optimalan razvoj turističkih modela, pa je u tom pogledu zamjenica Tepšić prisutnima pobliže predočila što je na području Dubrovnika učinjeno kada je riječ o upravljanju protokom turističkim područjima a sve kroz učinkovitost najnovijih usluga, infrastrukture, prometnih flota i stvaranja proizvoda temeljenih upravo na urbanoj mobilnosti.

Osvrnula se na snažnu zajedničku suradnju javne uprave s lokalnim dionicima iz područja turističkog i gospodarskog sektora što je znatno doprinijelo u rješavanju postavljenih izazova poput prekomjernih gužvi s kojim se Dubrovnik kao omiljena mediteranska destinacija suočavao. Predstavila je alate, aplikacije te uvedene mehanizme i mjere koje su zaživile u praksi i dovele do posve drugačijeg doživljaja i iskustva posjetitelja, a razinu kvalitete života građana znatno poboljšali.

Uz zamjenicu gradonačelnika, sudionici današnjeg okruglog stola bili su voditelj globalnih partnerstava i turističkih inovacija u tehnološkom centru Katalonije “EURECAT” Ignacio de las Cuevas Rojo i voditeljica projekta “karlsruhe.digital” i zamjenica voditelja Znanstvenog odjela njemačkog Grada Karlsruhea, Carolin Engel.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist