AktualnoUrednički izbor

ZAKLJUČEN NATJEČAJ! Donosimo imena onih koji su se prijavili za direktora ZLD

ZAKLJUČEN NATJEČAJ! Donosimo imena onih koji su se prijavili za direktora ZLD

U subotu je zaključen natječaj za direktora ZLD. Kako se zasad može doznati, pristigle su sigurne četiri prijave. Uz dugogodišnjeg bivšeg direktora ZLD Roka Tolića, koji je za DuList potvrdio da će se prijaviti, ono što doznajemo je da su se još dva zaposlenika ZLD prijavila na to radno mjesto.

Riječ je o Konavljaninu Josipu Paljetku, koordinatoru za odnose s poslovima korisnika te Župljaninu Lukši Lukšiću, koji trenutno obavlja poslove safety managera u ZLD.

Ono što doznajemo je kako obojica, iako imaju rukovodeća radna mjesta, nemaju zaposlenih ispod sebe te nisu iskusili upravljanje ljudskim potencijalom, što je jedna od ključnih vještina za ovu poziciju. Zbog dugogodišnje kompeticije Župljana i Konavljana, ali i činjenice kako bi Konavljani na ovom mjestu voljeli vidjeti ‘svoga čovjeka’, bit će zanimljivo popratiti ishod. No, nije Paljetak jedini Konavljanin – na natječaj se izgleda prijavio i  Mato Klaić koji je u ZLD radio i prije Domovinskog rat. Inače, ovo nije prvi put da se njegovo ime spominje u ovom kontekstu.

Inače, Matu Klaiću brat je Luka Klaić, dugogodišnji član NO ZLD ispred radnika.

Odluku o izboru najboljeg i čelnog čovjeka donijet će stručno Povjerenstvo jer će svi kandidati u sljedećim tjednima odraditi razgovore u Zagrebu. Međutim, ono što je primjetno je iznenađenost lokalnih političkih struktura na raspisivanje ovog natječaja budući da suvlasnici (Grad Dubrovnik, Županija, općine) unatoč nedavnom dolasku ministra Olega Butkovića nisu bile upoznate s ovim potezom.

Upravo zbog izostanka konzultacija s ministrom spominje se kako bi ovo radno mjesto moglo promaknuti nekome s ovog područja, pa se izdvajaju Osijek i Zagreb kao gradovi iz kojih bi eventualno mogao doći novi direktor ZLD.

Za sad se ne može potvrditi je li i Viktor Šober poslao prijavu, kao ni sva imena, budući da još mogu pristići prijave poslane poštom.

Pročitajte još

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist