Aktualno

ZAKLJUČCI IZ DOHE UNESCO-ova promatračka misija u ponedjeljak stiže u Dubrovnik!

Grad iz zraka

Promatračka misija UNESCO-a u ponedjeljak stiže konačno u Dubrovnik, a sve kako bi se ispitale okolnosti koje bi mogle negativno utjecati na spomeničku baštinu Dubrovnika.

Vezano je to, podjsteimo za 38. zasjedanje Odbora za svjetsku baštinu UNESCO-a koja se u lipnju prošle godine održalo u Dohi. Tada se, podsjetimo, raspravljalo o Dubrovniku, odnosno utjecaju resort na Srđu na povijesnu jezrgu, ali i cruising turizma, te o prijedlogu da se Dubrovnik zbog navedenog stavi na listu ugrožene sjvetske baštine. Odlučeno je kako će se u Dubrovnik poslati promatračka misija, a od Hrvatske je zatražena izrada Studije utjecaja izgradnje golf resorta na Srđu na povijesnu baštinu (Heritage Impact Assessment), Plan upravljanja povijesnom jezgrom (Management Plan), te Strategija cruiserskog turizma.

Program posjete visoke delegacije UNESCO-a, koja bi u Dubrovniku kako doznajemo trebala boraviti do 1. studenog, radi Zavod za obnovu Dubrovnika, a udruge civilnog društva već su zatražile sastanak s delegatima.

Pročitajte još

Uhićen mladić iz Splita koji je autom udario policajca

Dulist

Ivona Michl: ‘U Dubrovačkim muzejima inspekcijskim nadzorom nisu utvrđeni nedostaci’

Dulist

[TUP BUDUĆNOSTI] Gradski vijećnici podijeljenih mišljenja o sudbini bivše gruške tvornice

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija