Aktualno

ZAKAZANO ROČIŠTE Vila Larus traži ispravak za čestice puta Vlaha Bukovca

ZAKAZANO ROČIŠTE Vila Larus traži ispravak za čestice puta Vlaha Bukovca

Na Općinskom sudu u Dubrovniku za 27. kolovoza zakazana je rasprava za pojedinačni ispravni zemljišnoknjižni postupak za čestice zk. ul. 2755, 1272 i 1579 k.o. Dubrovnik između tvrtke Vila Larus d.o.o. te Grada Dubrovnika i Udruge Divlja Liga vaterpolo, a vezano za put Vlaha Bukovca.

Kako ističe predsjednik Udruge Divlja liga vaterpolo Igor Legaz, riječ je o desetak spornih čestica, a Udruga se drži onog najbitnijeg, a to je da čitava duljina puta Vlaha Bukovca (sve do nekadašnje kuće Nikole Barbarića) ima biti javno dobro, da čitava duljina puta Frana Supila ima biti javno dobro (osobito okretište kod recepcije Belvedere), da sve ‘ispod’ puta Vlaha Bukovca ima bit’ javno, kao pomorsko dobro, a da tzv. ‘šumske skale’ također imaju ostati javne.

-Jako važno je to da je sudac prihvatio Udrugu kao stranku u postupku, tako da ima netko tko će zastupat’ interese građana. U ranijim fazama postupka, ali i pravnim radnjama koje su prethodile ovom postupku, poznato je da su ovlašteni predstavnici gradske uprave, uglavnom zastupali interese Viktora Vekselberga, kao i svoje osobne interese. Jasno je i da su ovlašteni predstavnici države, bili neutralni sve dok Vekselberg nije potpao pod ekonomske sankcije pa su onda zaigrali kako je mister dirigirao. Jasno je i da se ovlašteni predstavnik Udruge, godinama zauzimao isključivo za težnje građana, koje su svedene na ono što sam već naveo. Što Vekselberg nastoji postići preko pojedinačnog ispravnog zemljišnoknjižnog postupka? On hoće, da se podaci u zemljišnjim knjigama, usklade s podacima u katastarskim mapama jer tvrde da su karte ispravne, a da su knjige pogrešne. Udruga tvrdi suprotno, a to je da su knjige ispravne, a da su karte pogrešne, pa da, ako se već nešto ima ispravljat’, onda neka se ispravlja u katastru. Osim toga, Udruga tvrdi, da sud, u pojedinačnom ispravnom postupku, mora paziti da se ono što je javno dobro (morska obala, kolni putovi, pješačke staze) ne upiše kao nečije privatno vlasništvo, a upravo to Vekselberg želi – naglasio je Igor Legaz.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist