Zanimljivosti

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE Preko 30 mališana učilo programirati Cubetto robote

Nakon brojnih gostujućih radionica robotike i programiranja bez ekrana po vrtićima, knjižnicama, igraonicama, školama i durgim ustanovama Zajednica tehničke kulture održala je i tri radionice robotike i programiranja bez ekrana u tehničkoj radionici u sklopu Centra za mlade Dubrovnik.

Radionice su okupile preko 30 djece kojima su bili predstavljeni razni roboti. Polaznici radionica su programirali Cubetto robote pomoću pločica u bojama koje se postavljaju na Cubetto kontrolnu ploču. Svaka boja pločice predstavlja drugu naredbu, pa su polaznici vrlo brzo naučili kako će zadati određene naredbe robotu. Na taj način na radionicama se polaznici uče razvijanju računalnog razmišljanja i programiranju bez korištenja ekrana.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održavaju Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana se održavaju kao dio brojnih događanja u sklopu Europskog tjedna programiranja 2020, koji se ove godine održava od 10. do 25. listopada te kao jedna od predaktivnosti Europskog tjedna robotike koji se održava od 23. do 29 studenog.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] ‘KAKO NE BI OPET POSTALI NEZNANCI’ Druženje GO UHDDR Grada Dubrovnika i njihovih suboraca na Tireni

Dulist

Bliže se trodnevnica i proslava sv. Mihajla

Dulist

Boks i pjesništvo obilježili su život Ratka Zvrka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija