Politika

ZAISKRILO OKO VIJEĆNIČKIH PITANJA Barač HDZ-ovcima poručio: Sramite se!

ZAISKRILO OKO VIJEĆNIČKIH PITANJA Barač HDZ-ovcima poručio: Sramite se!

Nakon što je prihvaćen prijedlog kluba vijećnika HDZ-a i Hrasta da se s današnje sjednice Gradskog vijeća izuzmu vijećnička pitanja, za raspravu se javio SDP-ov Jadran Barač koji im je poručio neka se srame.

-Krajnje je neprimjereno da se na ovaj način ne poštivaju osnovna demokratska načela da nakon mjesec i pol dana vladajuća većina oduzme pravo postavljanja vijećničkih pitanja. Ovo je ušutkavanje ljudi, a vijećnička pitanja su potrebna više nego ikad u povijesti ove države – rekao je Barač.

-Ako gospoda iz HDZ-a nema pitanja, neka se izuzmu od postavljanja, ako misle da treba skratiti sjednicu neka se na javljaju za replike, ali ustavno pravo za postaviti pitanje se ne smije oduzimati. To je osnovni alat oporbenog rada, sramite se – rekao je Barač te zaradio opomenu predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice. Kako Barač nije odustajao, tako je Potrebica zaprijetio kako će ga isključiti sa sjednice.

Blaž Pezo, koji je u ime kluba HZ-a i Hrasta i podnio prijedlog, istaknuo je kako je dnevni red opsežan te kako se na njemu nalaze točke koje se tiču svih ustanova i tvrtki Grada, a na to se nadovezao i Potrebica koji je istaknuo kako će se vijećnicima dati i pregled stanja u ustanovama i tvrtkama za sedam mjeseci ove godine.

-Poprilično se rijetko nalazimo te je ovo jedini prostor na kojem možemo prenositi upite naših građana – rekao je Maro Kristić (Most), koji smatra kako se vijećnička pitanja nisu trebala danas izuzeti.

-Institucija vijećničkih pitanja je vrlo važna – rekao je Nikša Selmani (Srđ Je Grad) te dodao kako on na ta pitanja uvijek dobije i odgovor, a kao takvog ga može okazati građanima.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist