Politika

ZAISKRILO OKO VIJEĆNIČKIH PITANJA Barač HDZ-ovcima poručio: Sramite se!

Nakon što je prihvaćen prijedlog kluba vijećnika HDZ-a i Hrasta da se s današnje sjednice Gradskog vijeća izuzmu vijećnička pitanja, za raspravu se javio SDP-ov Jadran Barač koji im je poručio neka se srame.

-Krajnje je neprimjereno da se na ovaj način ne poštivaju osnovna demokratska načela da nakon mjesec i pol dana vladajuća većina oduzme pravo postavljanja vijećničkih pitanja. Ovo je ušutkavanje ljudi, a vijećnička pitanja su potrebna više nego ikad u povijesti ove države – rekao je Barač.

-Ako gospoda iz HDZ-a nema pitanja, neka se izuzmu od postavljanja, ako misle da treba skratiti sjednicu neka se na javljaju za replike, ali ustavno pravo za postaviti pitanje se ne smije oduzimati. To je osnovni alat oporbenog rada, sramite se – rekao je Barač te zaradio opomenu predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice. Kako Barač nije odustajao, tako je Potrebica zaprijetio kako će ga isključiti sa sjednice.

Blaž Pezo, koji je u ime kluba HZ-a i Hrasta i podnio prijedlog, istaknuo je kako je dnevni red opsežan te kako se na njemu nalaze točke koje se tiču svih ustanova i tvrtki Grada, a na to se nadovezao i Potrebica koji je istaknuo kako će se vijećnicima dati i pregled stanja u ustanovama i tvrtkama za sedam mjeseci ove godine.

-Poprilično se rijetko nalazimo te je ovo jedini prostor na kojem možemo prenositi upite naših građana – rekao je Maro Kristić (Most), koji smatra kako se vijećnička pitanja nisu trebala danas izuzeti.

-Institucija vijećničkih pitanja je vrlo važna – rekao je Nikša Selmani (Srđ Je Grad) te dodao kako on na ta pitanja uvijek dobije i odgovor, a kao takvog ga može okazati građanima.

Pročitajte još

Burna rasprava oko projekta ispred Vile Salvator: Uređenje ulice ili priprema za peterokatnicu

Andrea Falkoni Račić

Đuro Capor o Areni Lapad: Baraka je očito u dosluhu sa Supernovom

Andrea Falkoni Račić

Gradski vijećnici usvojili Proračun za 2023., prvi u eurima!

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija