Grad

Zagrebačka dočekala sanaciju, radovi od srijede

U sklopu programa investicijskog održavanja i sanacije nerazvrstanih cesta na gradskom području u srijedu, 15. veljače započinju radovi na uređenju – sanaciji asfaltnog kolnika u Zagrebačkoj ulici na potezu od Kapelice do Vatrogasaca, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Sanacija obuhvaća dionicu duljine 250 metara i površine oko 2000 kvadrata, a oštećeni kolnik na ovom potezu sanirat će se u punoj širini (parkirni i kolni trak). U potpunosti će se ukloniti postojeći mikro asfalt te ugraditi novi sloj asfaltnog zastora, koji kvalitetom odgovara zahtjevima jedne od prometom najopterećenijih gradskih ulica.

Radovi će trajati sedam dana te u tom razdoblju neće biti moguće parkirati vozila na navedenom potezu. Stoga će Grad Dubrovnik i društvo Sanitat od srijede, 15. veljače do završetka radova omogućiti parkiranje na donjem platou parkirališta Žičara za potrebe građana s povlaštenim parkirališnim kartama (PPK).

Zatvaranje prometa nije planirano, ali ovisno o prirodi i dinamici radova može doći do povremenih kraćih zastoja u odvijanju prometa te se građani mole za strpljene i razumijevanje ako do takvih situacija dođe. U slučaju bilo kakvih promjena u režimu odvijanja prometa, javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Sve linije javnog gradskog prijevoza koje prometuju Zagrebačkom ulicom prometovat će prema redovitim rasporedu, a javni gradski prijevoznik Libertas će prema potrebi prilagoditi određene linije, o čemu će obavijestiti javnost.

Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 65.000,00 eura (s PDV-om).

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

U povijesnoj jezgri rekonstruirano još 100 metara vodoopskrbne mreže

Dulist

Nova stabla zasađena u Bogišićevom parku, na Batali i u Mokošici

Dulist

Izvršen prvi korak u spajanju društava UTD Ragusa i TUP

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija