Zanimljivosti

Zagrebačka banka uvodi veliku novost za građane

mobitel001

Zagrebačka banka, vodeća banka u Hrvatskoj, prva na domaćem tržištu uvodi provjeru kreditne sposobnosti putem on-line bankarstva (m-zabe). Klijenti Zabe više neće trebati odlaziti u poslovnicu kako bi saznali raspon kredita koji mogu ugovoriti jer putem aplikacije m-zaba u nekoliko dodira mogu dobiti izračun kreditne sposobnosti za stambene i gotovinske kredite, piše Poslovni.

– Naš je dugoročni cilj učiniti m-zabu sveobuhvatnom financijskom platformom koja će postati centralno mjesto za sve situacije u koje su uključena financijska sredstva. m-zaba već sada omogućuje ugovaranje i korištenje brojnih jednostavnih, ali i zahtjevnijih usluga bez dolaska u poslovnicu, što našim klijentima donosi značajne prednosti – uštedu vremena, jednostavnost i sigurnost – istaknuo je Ivan Hećimović, direktor Alternativnih kanala Zagrebačke banke.

Klijentu će se prilikom izračuna kreditne sposobnosti prikazati raspon iznosa kredita koji mogu ugovoriti, a za utvrđivanje iznosa koriste se informacije o individualnoj kreditnoj sposobnosti klijenta. Zainteresirani za gotovinski kredit odmah će u aplikaciji imati mogućnost nastavka procesa za ugovaranje gotovinskog kredita kroz m-zabu, dok klijenti koji žele ugovoriti stambeni kredit imaju opciju ugovaranja sastanka kojom brzo i jednostavno nastavljaju proces ugovaranja kredita.

Nova funkcionalnost dostupna je u aplikaciji m-zaba pod opcijom Moje kreditne mogućnosti. Izračun je informativnog karaktera, te je pripremljen uz standardnu kamatnu stopu za odabranu vrstu kredita, a odluka o odobrenju kredita, kao i konačni iznos kredita donosi se tijekom obrade kreditnog zahtjeva.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Grad

Dulist

MOĆ PRIRODE Doznajte kojih 5 začina pomaže u pamćenju i koncentraciji!

Dulist

Tiktoker iz SAD-a otkrio zašto ne bi mogao živjeti u Dubrovniku

Dulist