Zanimljivosti

ZABORAVLJENA DELIKATESA Probajte cocktail i bruschette od puževa ovog vikenda

ZABORAVLJENA DELIKATESA Probajte cocktail i bruschette od puževa ovog vikenda

Druga ovogodišnja tematska gastro večer Agroturizma Konavle ‘SPUŽIvancija’ održat će se u subotu 13. travnja s početkom u 20 sati u Agroturizmu Kameni Dvori u Lovornom.

Polusatnu prezentaciju ‘Puž u gastronomiji, medicini i umjetnosti’ održat će Anđela Cvjetković iz Matulja, čija se obitelj duže od 50 godina bavi uzgojem gastronomskih puževa i popularizacijom pužarstva. Ova, pomalo zaboravljena delikatesa se nekad pripremala i u Konavlima. Tematski zalogaj koji slijedi priprema gost kuhar Hrvoje Benković, specijalist za pripremu jela od puževa koji će pripremati puže na sljedeće načine: bruschette puževi i gljive, puževi ‘in cartoccio’ sa začinskim maslacem, cocktail od puževa, mini ražnjići na pečenom radiću te šugo od puževa na istarski s palentom.

-Molimo Vas da svoju nazočnost potvrdite na e-mail: ured@agroturizam-konavle.hr zbog lakše organizacije i pripreme tematskog zalogaja – ističu iz Agroturizma.

Tematske večeri Agroturizma Konavle prije svega su edukativno-zabavnog karaktera te se održavaju već godinama u zimskom i ranoproljetnom periodu kako bi se uz zabavu i druženje dodatno educirali o raznim aktualnim temama, turističkim trendovima ili pak o prirodnim i kulturim bogatstvima našeg kraja te potaknule lokalno stanovništvo da aktivno sudjeluje u aktivnostima Udruge i općenito društvenom životu Konavala.

Pročitajte još

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist