DuList IN

Zaboravite maskare, umetnite trepavice!

Zaboravite maskare, umetnite trepavice!

Drage sinjorine i gospođe, ono što je hit među pripadnicima nježnijeg spola kada su u pitanju trepavice, jest ugradnja ekstenzija.

Dobro je poznata činjenica kako dugačke i guste trepavice daju oku definiciju i dubinu, čineći pogled dramatičnim i izražajnim. Postoji niz kozmetičkih načina da trepavice optički učinimo ljepšima, naročito ako se uzme u obzir najnovija generacija "hi-tech" kozmetičkih sredstava za produljivanje trepavica i povećanje volumena, i brojne vrste umjetnih trepavica.

Ono što je novost kada su trepavice u pitanju, svakako je ugradnja ekstenzija, metoda kojom se pojedinačno, jedna po jedna, sintetička trepavica lijepi neposredno uz korijen prirodnih trepavica, što ovaj postupak čini trajnijim i ugodnijim rješenjem od lijepljenja nepraktičnih, klasičnih umjetnih trepavica. Sam postupak ugradnje ekstenzija odvija se u specijaliziranim kozmetičkim salonima od strane stručno obučenih osoba upravo za ovu vrstu "beauty" tretmana. 

Ugradnju ekstenzija kao metodu razvila je američka tvrtka Lavish Lashes, a novim "prirodnim" trepavicama zaluđene su mnoge slavne zvijezde poput Beyonce Knowles, Paris Hilton, Madonne ili Jennifer Lopez, a svoje je trepavice uljepšala je i naša poznata violončelistica Ana Rucner.

Marija Butković, poznata vizažistica koja surađuje s nizom modnih magazina, a koja je svoj profesionalni interes iz sfere ljepote i kozmetike dopunila i završenim tečajem Lavish Lashesa u Ženevi, najpoznatiju metodu ugradnje ekstenzija za trepavice ponudila je i Hrvaticama.

Zanimljivo je napomenuti kako nadograđene trepavice otpadaju zajedno s prirodnim trepavicama, i traju otprilike do mjesec dana, a nekada i više, što ponajprije ovisi o prirodnom ciklusu rasta trepavica, nakon čega ih je potrebno nadomještati novima. Ugrađene trepavice trajno su zakrivljenog oblika, pa ne traže upotrebu uvijača za trepavice, a dostupne su u više varijanti dužina, boja i debljine, kako bi se kod svakog tipa lica postigao lijep i prirodan izgled.

Postupak ugradnje inače traje oko dva sata i košta od 1200 do 2500 kuna, što ovisi o količini korištenih ekstenzija. Kupanje ili plivanje neće otopiti sredstvo za vezivanje ekstenzija, kao ni kratkotrajna izloženost parama u saunama, međutim ukoliko se to i dogodi moguća je njihova korekcija.

Nakon što su trepavice ugrađene, na očima se ne osjeća težina niti neugodno zatezanje, a ukoliko se to želi, specijalnim otapalom vrlo jednostavno i brzo ekstenzije se mogu i ukloniti.

Foto: shutterstock.com

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist