Aktualno

Zabijelio Osojnik, sniježi u Konavlima

Zabijelio Osojnik, sniježi u Konavlima

Vremenske prilike koje se već neko vrijeme najavljuju, pomalo stižu i do nas. Donosimo fotografije sniježnog pokrivača koji je prekrio Osojnik, a prognoza predviđa slični ugođaj večeras i u Gradu.

Kako smo dobili informaciju, snijeg počeo padati u Konavlima, dok se  susnježicaponegdje mogla vidjeti i na području Dubrovnika. Temperatura zraka u gradu iznosi 6 stupnjeva celzijevih, puše istočni vjetar brzine 6 m/s. Relativna vlažnost je 35 posto, tlak zraka 1016 hPa uz potpuno oblačno vrijeme.

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu sutra se može očekivati  mjestimična kiša i snijeg u Dalmaciji. Puhat će slab i umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak, na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije i jugo te istočnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka će na jugu Hrvatske biti između 0 i 5, a najviša dnevna između 4 i 8 °C.

U petak i subotu na dubrovačkom poduručju očekuje se oblačno vrijeme uz mjestimice malo snijega. Vjetar i dalje većinom umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima. Temperatura se neće znatnije mijenjati.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist