Aktualno

ZA VIKEND Sve policijske snage na terenu u velikoj akciji nadzora droge i alkohola u prometu

Kako je već najavljeno u subotu 19. lipnja od 7 do 7 sati 20. lipnja provodit će se 24-satni pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu koji su pod utjecajem alkohola i droga. Akcija će se provoditi u svim državama EU, pa tako i u cijeloj Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, a naglasak akcije je na uključivanju javnosti, odnosno građana koji su putem medija bili pozvani dostaviti lokacije na kojima bi željeli da policija provodi alkotestiranje i testiranje na droge sudionika u prometu.

-Ovom prilikom želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge, koje ćemo ispoštovati na svim onim mjestima gdje za to postoje uvjeti – ističu iz policije.

Uključivanjem medija i građana želi se podići razina svijesti javnosti o opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola i droga kao čestim uzročnicima prometnih nesreća. Policija će u akciju uključiti maksimalni broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija. Cilj akcije nije samo represivno postupanje, odnosno kažnjavanje vozača, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu, javnosti i medija kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa na području cijele države poboljšalo.

Pročitajte još

Engleski nogometni reprezentativac ljetuje u Dubrovniku

Dulist

PROŠLE SU DVIJE GODINE… ‘Dube, kraljica noći. Britka jezika i proste tople duše umotane u vrckavu posebnost bića’

Dulist

Branko Šubić ponovno trči za branitelje, Dubrovnik i Petrinja još jednom posebno povezani

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija