Aktualno

ONEČIŠĆENJE FEKALIJAMA Ne kupajte se na plaži Stara Mokošica

Na plaži Stara Mokošica u Dubrovniku došlo je do iznenadnog onešišćenja mora, javljaju iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon kratkotrajnog onečišćenja mora na plaži Stara Mokošica koje je utvrđeno tijekom drugog ispitivanja mora 9. lipnja prema županijskom Programu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uzorkovao je dodatne uzorke mora za kupanje 10. i 11. lipnja. Rezultati ispitivanja ocijenjeni su zadovoljavajućom ocjenom (žuto) te su udovoljavali uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08).

Sukladno Uredbi čl 24. uzorkovanje mora ponovilo se 17. lipnja radi provjere prestanka kratkotrajnog onečišćenja. Laboratorijskom analizom utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli. Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije. S obzirom da uzorak mora na plaži Stara Mokošica zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljava uvjetima Uredbe ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Pročitajte još

Odazovite se na akciju darivanja krvi!

Dulist

Obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Dulist

U četvrtak 1A i 1B voze kao svakog radnog dana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija