Hrvatska

Za vikend smo potrošili najviše struje u zadnjih 15 godina

Protekla dva dana u Hrvatskoj je zabilježena najveća potrošnja struje u proteklih 15 godina kada se gleda vikend potrošnja. Iznijela je to glasnogovornica Hrvatskih operatera prijenosnog sustava Nada Kolega za RTL.

Kako navodi RTL, Hrvati ‘vuku’ struju jednako žestoko kao i proteklih dana kada je bilo još toplije. U travnju je potrošnja bila oko 2200-2300 megavata, a danas je bila 2900 te je išla i više tijekom dana.

Između 20 i 21 sat se bilježi najveća dnevna potrošnja.

Kolega je objasnila zašto je ovaj vikend potrošnja bila enormna.

-Vikendom, budući da to nije radni dana za mnoštvo uredskih poslova i dio industrije, potrošnja zna biti manja nego što je tijekom tjedna. Ovog vikenda je zabilježena rekordna potrošnja tijekom ljetnog mjeseca jer očigledno izvan radnog vremena koriste se trošila koja su veliki potrošači energije – rekla je. Napomenula je i kako sustav ne može vidjeti o kojim je trošilima riječ te da na takvu veliku potrošnju utječu uređaji koji su veliki potrošači. Kazala je i kako nema bojazni po pitanju raspoloživosti električne energije.

Pročitajte još

[PRVI DAN 2023.] Minimalni iznos kojeg ćete moći podići s bankomata je deset eura

Dulist

Još jedna namirnica povlači se zbog neoznačenog alergena E220 – sumporovog dioksida

Dulist

[ZABILJEŽEN RAST] Krajem srpnja gotovo 110 tisuća nezaposlenih osoba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija