DuList IN

ZA VIKEND PROŠETAJTE DO CAVTATA Najavljen prvi Vintage bazaar

ZA VIKEND PROŠETAJTE DO CAVTATA Najavljen prvi Vintage bazaar

Prvi Vintage bazaar održat će se u Cavtatu u subotu, 24. rujna i u nedjelju, 25. rujna. Vintage bazaar će se održati na Trgu dr. Franja Tuđmana od 9 do 13 sati.

-Bilo je dovoljno par razgovora zaljubljenika u stare stvari da se rodi ideja o svojevrsnom Uličnoj prodaji starih stvari, kojeg smo nazvali Vintage bazaar. Svatko od nas posjeduje neke stvari iz starine, netko ne zna što bi s njima i često završe u smeću, dok drugima te iste stvari predstavljaju blago. Ujedno u ovim vremenima, ova vrsta prodaje može biti popuna kućnog budžeta, a i mogućnost da se osjeti i taj zanimljivi dio prodaje i svega vezanog uz to – istaknuli su organizatori.

Također navode kako ovaj događaj može biti zanimljiv i kolekcionarima, filatelistima, numizmatičarima, sakupljačima starih knjiga, znački, i raznih stvari široke upotrebe, poput porculana, vintage odjeće i starih radio aparata.

-Ako ne znate koja je vrijednost onoga što imate nasljeđenog od prijašnjih generacija, a to biste možda bacili, može vam se sugerirati na samu vrijednost, onoga što posjedujete, od iskusnijih ljudi zaljubljenika u stare stvari. Isto tako, ideja nam je da stvorimo vremeplov u neka stara vremena, kada su stvari pravljene da traju, i koje su se čuvale jer ih nije bilo u izobilju, kao u današnje doba jeftine proizvodnje – navode u najavi.

Vintage bazaar organizirat će se dva puta mjesečno na Trgu dr. Franja Tuđmana u Cavtatu, u slučaju kiše događaj će se održati u Domu kulture u Cavtatu.

Sve stvari koje doneste na izlaganje, odnosno prodaju, trebale bi biti čiste i uredne te bi na njima trebala biti istaknuta cijena.

Isto tako, organizirat će se i prodajno izložbeno mjesto, na kojem ćete moći donijeti vaše predmete.
-Ideja nam je da se malo i družimo, razmijenimo ideje te da nam to postane tradicija. Pozivamo vas da barem dođete pogledati, pa možda Vam se rodi ideja za sudjelovanje sljedeći put – naglasili su organizatori.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist