Kultura

‘ZA STOLOM’ ‘Fokusirani smo baš na trpeze pune hrane, čitava izložba ide prema blagdanima’

”Za stolom” naziv je izložbe koju je Dubrovačka udruga likovnih umjetnika (DULU) u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, otvorila u ponedjeljak u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Izložbu su otvorili predsjednik Udruge Valter Kožul i u ime Knjižnica Robert Kralj. Ukupno 26 radova rađenih uglavnom tehnikom akrila, izložilo je 17 članova Udruge.
Ove godine Dubrovačka udruga likovnih umjetnika imala je šest izložbi, od toga je njih četiri bilo postavljeno u Dubrovačkim knjižnicama.
– Tema izložbe je mrtva priroda. Fokusirani smo baš na stol, trpeze pune hrane, čitava izložba ide prema blagdanima i ljudi su se više orijentirali na hranu. Tema je vrlo zahvalna jer svaki autor može postaviti kompoziciju i bira motive onako kako želi. Mislim da svatko ovdje može naći nešto za sebe i čini mi se da je ovo jedna od naših boljih izložbi – istaknuo je predsjednik Udruge.
Svoje radove izložili su: Anto Violić, Diana Rajić, Dragica Maca Lučić, Franica Čebirić, Loren Ligorio, Luce Đuraš, Marijan Fragić, Marta Baće, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nedjeljka Nene Gligor, Nikola Nino Dubčić, Robert Kralj, Silvija Sikavica, Valter Kožul i Vedran Grabovac.
Izložba ‘Za stolom’ bit će otvorena do 30. studenoga 2021.

Pročitajte još

U Galeriji Otok otvara se izložba Anamarije Bezek

Dulist

ZBOG KIŠE Koncert Tere i DSO-a ipak u teatru, a Stradun Classic večeras na drugoj lokaciji

Dulist

Izložba ‘Noć’ dubrovačkih likovnih umjetnika u utorak u Sponzi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija