Županija

ZA RECIKLAŽNO DVORIŠTE Općini Konavle 4,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava

ZA RECIKLAŽNO DVORIŠTE Općini Konavle 4,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Općini Konavle odobreno je maksimalnih 4,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekt ‘Izgradnja i opremanja reciklažnog dvorišta u Konavlima’.

Ukupna vrijednost projekta je 5,8 milijuna kuna, a financiran je iz Kohezijskog fonda, odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, ističu iz Općine Konavle.

Projekt predviđa izgradnju i opremanje funkcionalnog reciklažnog dvorišta na lokaciji Popovići Polje, a uključuje i provođenje edukativnih i informativnih aktivnosti u cilju doprinosa povećanju odvojeno prikupljenog komunalnog otpada te iskorjenjivanja nepropisnih odlagališta.

Provedbom projekta želi se postići maksimalno moguća stopa izdvajanja iskoristivih sastavnica, kao što su papir, karton, staklo i plastika iz miješanog komunalnog otpada. Reciklažno dvrište će sadržavati i Kutak za ponovnu uporabu, čime se direktno doprinosi učinkovitosti resursa na području Općine Konavle. Nakon završetka izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta, upravljanje objektom preuzet će Čistoća i zelenilo Konavle d.o.o.

Uz nabavku spremnika za odvojeno prikupljanje otpada te provedbu Izobrazno-informativnih aktivnosti, izgradnja reciklažnog dvorišta bit će treći projekt Općine Konavle u području održivog gospodarenja otpadom, koji će biti financiran sredstvima EU fondova.

Također, uz dogradnju i rekonstrukciju dječjeg vrtića na Grudi, Reciklažno dvorište predstavlja još jedan kapitalni infrastrukturni objekt u Konavlima koji se financira sredstvima EU, a čija će izgradnja započeti u 2019. godini.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist