Aktualno

Za projekt obnove Zračne luke Dubrovnik bespovratnih 40,5 milijuna kuna

aerodrom zracna luka cilipi

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Zračna luka Dubrovnik Razvoj”, u vrijednosti od 40,5 milijuna kuna, potpisali su u srijedu ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i glavni direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić, izvijestilo je Ministarstvo na svojim internetskim stranicama.

Tim će se sredstvima financirati priprema tehničke dokumentacije za realizaciju projekta “Zračna luka Dubrovnik Razvoj”, koji je u postupku prijave za povlačenje sredstava iz fondova EU-a. Ukupna vrijednost tog projekta je 244,5 milijuna eura.

Iz Ministarstva podsjećaju da je projekt “Zračna luka Dubrovnik Razvoj” početkom godine dobio pozitivnu odluku Europske komisije te predstavlja dobar primjer pripreme projekata koji se planiraju sufinancirati iz fondova Europske unije, a koji moraju slijediti procedure i pravila u pripremi potrebnih studija.

Ugovorom za pripremu tehničke dokumentacije iz EU-ovih fondova bit će uplaćeno 34,4 milijuna kuna odnosno 85 posto sredstava, a preostalih 15 posto sufinancirat će Republika Hrvatska.

Infrastruktura Zračne luke Dubrovnik uništena je početkom devedesetih godina prošlog stoljeća pa je potrebna detaljna rekonstrukcija, a planirane mjere uključuju i proširenje postojećih infrastrukturnih te prometnih kapaciteta radi održavanja i poboljšanja razine kvalitete usluge.

Projekt će biti usmjeren i na smanjenje prometnih zagušenja, provedbu mjera za zaštitu okoliša i povećanje energetske učinkovitosti, sanaciju postojećih i izgradnju novih kolničkih konstrukcija i objekata koji su potrebni za sigurno i neometano poslovanje zračne luke, kojom sada u Dubrovnik stiže 64 posto svih njegovih posjetitelja.

Pročitajte još

Biskup predvodi misu u katedrali na svetkovinu Duhova

Dulist

HGK pokrenuo edukacije za vodiče kajaka radi regulacije i sigurnosti gostiju

Dulist

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist